Ga terug
–+ servings
Vegan bietensoep met kokosmelk en gember
Afdrukken

Vegan bietensoep met kokosmelk en gember

Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 4 middelgrote bieten, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm), geschild en fijngehakt
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepls olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Garnering

  • Verse koriander, basilicum of peterselie voor garnering (optioneel)
  • Vegan yoghurt of kokosmelk voor het serveren (optioneel)

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn en beginnen te geuren.
  • Voeg de bietenblokjes toe aan de pan en bak ze nog eens 5 minuten, af en toe roerend.
  • Voeg de gemalen komijn toe en roer goed om de specerijen te verspreiden.
  • Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het sudderen tot de bieten volledig zacht zijn, dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Pas de consistentie aan door meer bouillon toe te voegen als dat nodig is.
  • Giet de kokosmelk in de soep en roer goed om deze volledig te combineren. Breng de soep weer aan de kook.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak meer gember toe voor extra pit.
  • Serveer de vegan bietensoep warm. Garneer met verse koriander, basilicum of peterselie en voeg eventueel een lepel vegan yoghurt of een scheutje kokosmelk toe voor extra romigheid.