Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn en beginnen te geuren.
Voeg de bietenblokjes toe aan de pan en bak ze nog eens 5 minuten, af en toe roerend.
Voeg de gemalen komijn toe en roer goed om de specerijen te verspreiden.
Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het sudderen tot de bieten volledig zacht zijn, dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten.
Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Pas de consistentie aan door meer bouillon toe te voegen als dat nodig is.
Giet de kokosmelk in de soep en roer goed om deze volledig te combineren. Breng de soep weer aan de kook.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak meer gember toe voor extra pit.
Serveer de vegan bietensoep warm. Garneer met verse koriander, basilicum of peterselie en voeg eventueel een lepel vegan yoghurt of een scheutje kokosmelk toe voor extra romigheid.