Ga terug
+ servings
Tofu-souvlaki met zelfgemaakte tzatziki
Afdrukken

Tofu-souvlaki met zelfgemaakte tzatziki

Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 10 sateprikker

Voor de tofu-souvlaki:

  • 500 gram tofu, in stukjes van 2x2 cm gescheurd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • 1 eetlepel maizena

Voor de tzatziki:

  • 1 komkommer, geraspt
  • 400 gram plantaardige yoghurt (kokos- of dikke sojayoghurt)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 handje dille, fijngehakt
  • 1 handje muntblaadjes, fijngehakt
  • 1 theelepel appelazijn
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout, naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Serveer met: Pitabroodjes

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Meng in een kom de tofu, de olijfolie, het citroensap, de oregano, het knoflook- en paprikapoeder en de kipkruiden en maizena goed door elkaar. Verdeel daarna over de bakplaat.
    • Bak de tofu in 20-25 minuten krokant en goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
    • Maak intussen de tzatziki. Leg de komkommerrasp op een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
    • Schep de plantaardige yoghurt in een kom en voeg de komkommer, knoflook, dille en munt toe.
    • Voeg als laatste de appelazijn, het citroensap, zout en peper en wat olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
    • Haal de tofu uit de oven en rijg de stukken op de prikkers. Serveer de tofu-souvlaki met de vegan tzatziki.

    Tip:

    • Eet de souvlaki eventueel met (zelfgemaakte) pita’s. Heerlijk met wat tomaat, komkommer, rode ui en de tzatziki.