Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui, knoflook, gember en rode peper toe. Bak dit gedurende 3-4 minuten tot de ui zacht is en de geuren vrijkomen.
Voeg de kurkuma, komijn en koriander toe aan de pan en roer goed door de uien en specerijen samen tot een geurige pasta.
Voeg de rode en gele paprika's toe aan de pan en bak gedurende 3-4 minuten tot ze iets zachter worden.
Voeg de tomaten toe en kook nog eens 2-3 minuten tot ze beginnen te verzachten.
Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de kikkererwten toe aan de curry en laat ze opwarmen. Breng de curry op smaak met zout en peper naar wens.
Serveer de Vegan Curry met Kikkererwten heet, gegarneerd met verse koriander of peterselie als je dat lekker vindt. Serveer met gekookte rijst of naanbrood.