Ga terug
Vegan curry met kikkererwten
Afdrukken

Vegan curry met kikkererwten

Ingrediƫnten

  • 2 blikjes kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm), geraspt
  • 1 rode peper, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar je smaak)
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld kokosolie)
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie voor garnering (optioneel)
  • Gekookte rijst of naanbrood om te serveren

Instructies

  • Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui, knoflook, gember en rode peper toe. Bak dit gedurende 3-4 minuten tot de ui zacht is en de geuren vrijkomen.
  • Voeg de kurkuma, komijn en koriander toe aan de pan en roer goed door de uien en specerijen samen tot een geurige pasta.
  • Voeg de rode en gele paprika's toe aan de pan en bak gedurende 3-4 minuten tot ze iets zachter worden.
  • Voeg de tomaten toe en kook nog eens 2-3 minuten tot ze beginnen te verzachten.
  • Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de kikkererwten toe aan de curry en laat ze opwarmen. Breng de curry op smaak met zout en peper naar wens.
  • Serveer de Vegan Curry met Kikkererwten heet, gegarneerd met verse koriander of peterselie als je dat lekker vindt. Serveer met gekookte rijst of naanbrood.
  • Deze Vegan Curry met Kikkererwten is rijk van smaak en biedt een perfecte balans tussen pittigheid en romigheid dankzij de kokosmelk. Het is een heerlijk en voedzaam gerecht dat je kunt aanpassen naar jouw eigen smaak door de kruiden en groenten aan te passen. Geniet ervan!