Ga terug
+ servings
Snelle curry met teriyaki-tempeh
Afdrukken

Snelle curry met teriyaki-tempeh

Gang diner
Keuken Indiaas
Trefwoord curry, vegan curry
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 1 krop paksoi
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 40 gram koriander
  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 2 eetlepels Thai green curry
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 eetlepels sojasaus
  • ½ cm gember in stukjes (of naar smaak)

Teriyaki-tempeh

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ahornsiroop (gember siroop is ook erg lekker)
  • 1 eetlepel appelciderazijn

Instructies

  • Verhit een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur.  Snijd ondertussen de groenten alvast.
  • Zodra de pan heet is, voeg je 1 el olie toe samen met de kruiden, komijnzaad, Thai green curry, zwarte peper, kurkuma en meng goed en laat 30 seconden koken, voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe en mix het goed door elkaar
  • Voeg de helft van het blikje kokosmelk, de fijngehakte koriander, de gember toe en meng erdoor om te voorkomen dat de kruiden doorkoken.
  • Voeg de zwarte bonen en de rest van de kokosmelk toe, de sojasaus en meng goed. Snijd de paksoi in fijne plakjes en voeg toe aan de pan, samen met 200 ml water. Roer erdoor en breng aan de kook. Proef en pas de smaak naar wens aan door meer zout, sojasaus, citroensap of chili toe te voegen.

Voor de tempeh

  • Doe de tempeh in een aparte koekenpan op hoog vuur zetten, zodra deze heet is, 1 eetlepel olie toevoegen en de tempeh in een rechthoekig stuk van ongeveer 1 cm dik snijden en aan de pan toevoegen. Bak 2 minuten aan elke kant om het dicht te schroeien, zodat het aan beide kanten bruin wordt. Meng de tamari, ahornsiroop en appelciderazijn tot een homogeen geheel. Voeg toe aan de tempeh en laat sissen, kook aan elke kant gedurende 1 minuut totdat er een mooie glazuurvorm op het oppervlak ontstaat. Bewaar de overgebleven saus.
  • Verdeel de curry in kommen en snijd de tempeh (als je dit nog niet gedaan hebtO in driehoekige stukken en serveer met wat gesneden rode chilipeper erop als je het wat pittiger wil. Bij deze heb ik er tomaat en koriander op gedaan.
  • Wij eten er altijd rijst bij, meestal zilvervliesrijst, maar je kunt elke rijst erbij doen. Je zou er ook stokbroodjes of een salade bij kunnen serveren bijvoorbeeld.