Ga terug
Veganistische Glühwein
Afdrukken

Veganistische glühwein

Ingrediënten

  • 1 fles ode veganistische wijn
  • 1 sinaasappel, in plakjes gesneden
  • 8-10 hele kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 4-5 eetlepels ahornsiroop (naar smaak)
  • 1 vanillestokje, opengesneden

Optioneel:

  • 1 schijfje gember voor een extra kick
  • Verse cranberries voor garnering
  • Sinaasappelschillen voor garnering

Instructies

  • Was de sinaasappel grondig en snijd deze in plakjes. Steek de kruidnagels in de sinaasappelschijven. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit.
  • Giet de rode wijn in een grote pan op laag vuur. Voeg de sinaasappelschijven, kruidnagels, kaneelstokjes, steranijs, vanillezaadjes en ahornsiroop toe. Optioneel: Voeg een schijfje gember toe voor extra smaak.
  • Verwarm het mengsel op laag vuur. Zorg ervoor dat het niet kookt, maar laat het langzaam sudderen zodat de smaken goed vermengen. Laat het ongeveer 15-20 minuten staan.
  • Zeef de Glühwein om de kruiden en specerijen te verwijderen. Schenk de warme Glühwein in mokken of glazen.
  • Garneer met verse cranberries en sinaasappelschillen voor een feestelijke touch.Serveer de veganistische Glühwein warm en geniet van de gezellige sfeer!