Ga terug
Vegan Rocky Road met kruidnoten
Afdrukken

Vegan Rocky Road met kruidnoten

Gang Snack
Auteur Geanne Schutter

Ingrediƫnten

  • 100 gram kruidnoten
  • 100 gram biscuitjes
  • 250 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje vegan snoep naar keuze

Instructies

  • Het maken van deze lekkere traktatie is helemaal niet moeilijk. Start met het smelten van de chocolade en plantaardige boter au bain marie. Terwijl dit op laag vuur smelt, ga je aan de slag om te koekjes in kleine stukjes te breken. Neem hiervoor een plastic schaal en doe daar als eerste de kruidnoten in. Deze zijn heel hard en krijg je het makkelijkst in stukjes door er met een grote pot (bijvoorbeeld van pindakaas) op te stampen. Zijn ze in stukjes, voeg dan ook de koekjes toe en breek deze op dezelfde manier.
  • Zijn de chocolade en boter gesmolten, haal de pan dan van het vuur. Voeg drie eetlepels agavesiroop toe om de vegan Rocky Road een beetje zoeter te maken. Snijd de walnoten in stukjes en voeg die door je mengsel. Je kunt ook andere noten gebruiken, dat is helemaal aan jou.
  • Rocky Road is bekend vanwege de marshmellows die erin zitten. Hoewel De Bron een vegan versie hiervan heeft, zijn die duur en niet altijd makkelijk te verkrijgen. Je kunt daarom ook kiezen voor een ander soort vegan snoepgoed. Denk bijvoorbeeld aan Skittles of de vegan vossenkoppen van Lidl. Snijd ze eventueel in kleinere stukken zodat je straks je Rocky Road makkelijk kunt snijden. Voeg ook het snoep toe aan je mix en schep het om zodat de chocolade overal zit.
  • Neem een bakblik voor een cake en leg hier een vel bakpapier in. Dit zorgt er voor dat je de Rocky Road straks makkelijk uit het blik kunt krijgen. Schep het mengsel in het blik. Op de bovenkant kun je nog wat stukjes kruidnoten leggen als decoratie. Druk deze goed aan en dan is het tijd om de Rocky Road uit te laten harden. Neem hiervoor minstens twee uur de tijd in de koelkast.
  • Snijd de Rocky Road in plakken van ongeveer 1,5 tot 2 cm en serveer direct vanuit de koelkast.