Ga terug
vegan kerstdiner
Afdrukken

Vegan wellington

Vegan wellington: De feestdagen zijn dit jaar wel iets anders dan alle andere jaren voor de meeste mensen. Om mij heen merk ik dat veel mensen er toch een leuk feestje van willen maken. Ook merk ik dat veel mensen kiezen voor een vegan friendly kerst. Met dit recept zet je een speciaal gerecht op tafel, wat jouw kerst speciaal maakt.
Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg bijvoorbeeld van Tante Fanny
  • 1 verpakking vegan vers gehakt
  • 2 grote portobello’s
  • 5 shi takes
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • halve rode peper
  • 2 tenen knoflook, klein gesneden of geperst
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 3 eetlepels ras el hanout
  • Peper en zout naar smaak
  • Sojamelk om te bestrijken

Instructies

  • De Portobello en de shi takes heel fijn snijden of even met de keukenmachine fijn malen.
  • Meng de kruiden en andere ingrediënten er door.
  • Verdeel alles over de lengte aan 1 kant van het bladerdeeg en vouw het daarna dicht.
  • Maak er een paar sneden in zodat het vocht eruit kan.
  • Bestrijk de wellington met sojamelk en zet het een uur in de oven op 150 graden, de laatste 10 min heb ik hem op 200 gezet. Maar je moet het gewoon even in de gaten houden.