Ga terug
+ servings
Patatas bravas, lekker en makkelijk om te maken
Afdrukken

Patatas bravas

Patatas bravas een heerlijk bijgerecht. Op zondag is het hier regelmatig tapas dag ... Dan maken we allemaal lekkere hapjes. De jongens zijn er dol op en helpen graag mee in de keuken. De Patatas bravas mogen dan ook niet ontbreken.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 3

Ingrediënten

  • 4 medium aardappels
  • 10 ml plantaardige olie
  • naar eigen smaak kruiden naar keuze (rozemarijn, paprika, aardappel mix, of …)
  • Voor de tomatensaus
  • 1 uitje of sjalotje
  • 2 teentjes teentjes knoflook
  • 150 gram tomatenblokjes
  • 2 tomaten gerookt is meestal iets pittiger
  • halve theelepel chilipoeder
  • naar smaak peper en zout
  • halve theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • voor de garnering peterselie

Instructies

  • Was de aardappelen en snijd ze in stukken, met schil dus
  • Doe de aardappelen in een kom en voeg daar de olie en kruiden aan toe. Meng dit alles goed door elkaar.
  • Verdeel de aardappelen over de ovenplaat en bak ze in ongeveer 25 minuten op 180 graden gaar.
  • De tomatensaus maak je zo:
  • Als de aardappels in de oven zitten kun je beginnen met het maken van de tomatensaus. Snijd het uitje of het sjalot en pers de knoflookteentjes. Fruit de uitjes in een pan met een scheutje olie of een beetje water aan en voeg na twee minuten de knoflook eraan toe. Snijd ook de tomaten in stukjes en doe dit bij de uitjes en knoflook. Voeg na een minuutje ook de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Breng de saus op smaak met en paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog een paar minuutjes pruttelen. Haal de aardappeltjes uit en oven en doe ze in een mooi tapas schaaltje en verdeel de saus erover heen en garneer het geheel met wat blaadjes peterselie.