Ga terug
Afdrukken

Appel-Gember Cake

Ingrediënten

  • 280 gram tarwebloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 130 ml plantaardige melk
  • 70 ml olie
  • 2 appels
  • 1 cm geraspte gember
  • 4 eetlepels appelmoes
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel speculaas- en koek kruiden
  • zout naar eigen smaak

voor de speculaas Custard

  • 75+300 ml plantaardige melk
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • speculaaskruiden naar smaak

Instructies

  • Bereiding Appel-Gember Cake
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • ‘Melk’ in de maatbeker, daar mag de appelmoes, appelciderazijn en olie bij, laat staan.
  • Schil de appels, 1 appels versnipperen als een ui. de andere mag je in dunne schijfjes snijden. Deze mogen er dadelijk als garnering bovenop. 
  • De beide suikers in een kom, de inhoud van maatbeker mag erbij, roer goed. 
  • In een aparte kom doe je de tarwebloem, bakingsoda, speculaas kruiden en zout. Roer goed door. 
  • Voeg de beide kommen samen en roer goed. Nu mag de versnipperde appel erdoor. 
  • Doe de mengsel in cakevorm. Leg de appelschijfjes ter garnering erop. Zet in de oven voor 55 minuten. (dit kan iets langer of iets korter zijn, ken je oven.)

De speculaas Custard maak je zo

  • Maizena in een bakje, voeg 75 ml melk toe, roer goed, zodat er geen klontjes in zitten.
  • De overige melk in steelpannetje, zet vuur op laag, Doe de kristalsuiker erbij. 
  • Voeg na halve minuut maizena-melk mengsel toe, blijf roeren. Je merkt dat mengsel dikker wordt. 
  • Voeg speculaas kruiden toe naar smaak
  • Doe de custard over een plak appelcake.