Ga terug
Spruitjessoep het recept.
Afdrukken

Spruitjes soep

Spruitjes je houdt ervan of je lust ze echt niet ...
Gang Soep
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 ui in grove stukken gehakt
  • duim-groot stuk verse gember, geschild en gehakt
  • 1 liter kokend water
  • 50 gram santen (kokoscrème)
  • 1-2 vegan bouillonblokjes
  • 500 gram spruitjes, kontjes eraf en gewassen
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • olijfolie (optioneel)

Instructies

  • Verhit een beetje olie (vervang door water als je geen olie wilt gebruiken) in een soeppan en fruit de ui tot hij zacht is, voeg na een paar minuten de knoflook en de gember toe en fruit nog een tijdje mee. Voeg kerriepoeder toe, roer nog even om en doe het kokende water erbij met de santen en 1 bouillonblokje. Roer tot dit allemaal is opgelost.
  • Doe de spruitjes in de pan, deksel erop, en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Schep de soep over naar de blender, pureer tot een gladde massa (leg een theedoek over het gat in de deksel, zo kan stoom ontsnappen) of gebruik een staafmixer. Giet terug in de pan, proef en kijk of de soep nog zout nodig heeft, voeg eventueel nog 1 bouillonblokje toe.
  • Maal er flink wat zwarte peper overheen en serveer met zelfgebakken bruin brood.