Ga terug
+ servings
vegan linzencurry een super makkelijk en lekker recept.
Afdrukken

Linzencurry

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord curry, vegan curry
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel verse gember fijngehakt
  • 3 eetlepels vegan currypasta, rode of panang
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel (palm)suiker, je kunt ook stroop of bruine basterdsuiker gebruiken
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap (ongeveer 1/2 citroen)
  • 200 gram (1 cup) niet stuk-kokende gedroogde linzen, ik gebruik 3/4 cup bruine en 1/2 cup Puys-linzen), liefst minstens een paar uur voor geweekt.
  • 50 gram santen kokoscrème (optioneel)
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Verhit een beetje olie (vervang door water als je geen olie wilt gebruiken) in de wok en bak de sjalotjes, gember en knoflook tot ze allemaal zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de currypasta toe en bak nog even mee. Voeg de kokosmelk toe, zet het uur hoog en breng aan de kook, laat even opkomen.
  • Draai het vuur weer lager en voeg kurkuma, kerrie, sojasaus, palmsuiker en citroensap toe. Doe de linzen erbij Kook op heel laag vuur, met de deksel erop ongeveer 20 minuten, of zo lang als nodig is om de linzen zacht te laten worden. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  • Om de curry nog romiger te krijgen, kun je nog santen toevoegen. Laat de santen helemaal oplossen in de curry en warm alles goed door.
  • Dien op met rijst, eens simpele tomaat-komkommersalade.