Ga terug
+ servings
Vegan couscoussalade ons favoriete recept.
Afdrukken

Vegan parelcouscoussalade met sinaasappeldressing

heerlijke vegan salade
Gang Bijgerecht, Salade
Trefwoord couscous, tomaten, ui
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Yvonne

Ingrediënten

  • 150 gram parelcouscous
  • 150 ml kokend water
  • 2 uien gesneden
  • 2 wortels in blokjes
  • 0,5 courgette in reepjes
  • 8 zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 2 tomaten in stukjes
  • 2 handen rucola
  • 2 takjes verse munt fijn gehakt
  • 1 handje verse bieslook fijn gehakt

voor de sinaasappeldressing

  • 2 sinaasappels uitgeperst
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 0,5 theelepel kurkuma

Instructies

  • Bak de ui, wortel en courgette in hapjes pan of koekenpan
  • week de couscous volgens gebruiksaanwijzing
  • Snijd de tomaten en de zongedroogde tomaten
  • Giet de couscous indien nodig af en doe alle ingrediënten in een kom of schaal. Hussel het goed door elkaar.

Dressing

  • Pers de sinaasappelen in doe het in een kom.
  • Doe de mosterd, ketjap (sojasaus) en kurkuma erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Giet de dressing over de salade en eet smakelijk.