Ga terug
vegan selderij salade zelf maken met dit heerlijke recept
Afdrukken

Vegan Selderijsalade

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • een scheutje witte wijnazijn
  • 5 eetlepels mayonaise (bijvoorbeeld deze)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel crème fraîche (deze is o.a. vegan)
  • 1 eetlepel peterselie
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Schil de knolselderij en snijd hem in grove stukken. Doe hem in de keukenmachine en snijd hem in gelijkmatige reepjes. Geen keukenmachine doe dit dan handmatig zo gelijkmatig mogelijk.
  • Doe de reepjes selderij met de witte wijnazijn en peper en zout in een pan en blancheer in een paar minuten.
  • Giet het gelijk af en laat de selderij uitlekken.
  • De de selderij met de mayonaise mosterd, de crème fraîche, de peterselie en en eventueel wat peper en zout in een kom.
  • Laat de salade minimaal een uurtje afgedekt in de koelkast staan. Zo kunnen de smaken goed intrekken.