Ga terug
Vegan Nacho’s
Afdrukken

Vegan Nacho’s

Ingrediënten

Voor de guacamole:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • ½ theelepel koriander
  • 1 eetlepel limoensap
  • Snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd een ui in dunne ringen en leg de helft apart voor de guacamole.
  • Verwarm het kruimgehakt even kort met wat olijfolie in een koekenpan.
  • Doe de helft van de nacho chips in een oven schaal of op een bord.
  • Schep nu de helft van het kruimgehakt erop, daarover wat uien en daarover weer de helft van de kaas.
  • Doe nu de andere helft van de chips erover voor de tweede laag.
  • Schep de tomatensalsa- erop, dan weer het kruimgehakt, de uienringen en de kaas.
  • Plaats de schaal of het bord in de voorverwarmde oven en laat 8 minuten gaar worden

De guacamole

  • Snijd de tomaat in blokjes en snijd de koriander klein.
  • Snijd de avocado open en schep de inhoud in een kommetje, prak fijn met een vork.
  • Pers de knoflook met de knoflookpers in het kommetje en voeg ook de tomaat, koriander, ui en limoensap toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg nog wat zout toe om op smaak te brengen.
  • Haal de nacho’s met een ovenhandschoen of handdoek uit de oven (de schaal is heet). Schep nu de guacamole en vegan crème fraîche op de nacho’s.