Ga terug
+ servings
Vegan snickers recept om ze zelf te maken.
Afdrukken

Vegan Snickers

Gang Tussendoortje
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 10 Snickers
Auteur Yvonne

Equipment

  • keukenmachine
  • vierkant bakblik (andere vorm kan ook, krijgen je snickers andere vorm) 30x30
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 50 gram havermeel
  • 240 gram kikkererwten, gekookt
  • 120 gram Medjoul dadels ontpit
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel amandelpasta
  • 0,5 theelepel vanillepoeder
  • snufje zeezout
  • 15 geroosterde amandelen fijngehakt
  • 100 gram pure chocolade

Instructies

  • Doe het havermeel samen met de kikkererwten, 60 gram dadels, de ahornsiroop, amandelpasta, vanillepoeder en het zout in de keukenmachine. Maal totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een samenhangend deeg hebt.
  • Leg bakpapier op de bodem. Doe het deeg in het bakblik en vorm een plak van ongeveer 20 x20 centimeter en 1 centimeter dik.
  • mix de rest van de dadels met 2 eetlepels water in de keukenmachine tot een gladde pasta.
  • Meng de fijngehakte amandelen door de amandelpasta en bestrijk dit over de koekjesbodem. Zet vervolgens minimaal 1 uur in de vriezer.
  • Verwarm de chocolade au bain-marie. Haal de koek uit de vriezer en verdeel de chocoladesaus over de koek. Zet weer terug in de koelkast of vriezer voor ongeveer 20 minuten. In ieder geval tot de chocolade weer hard is.
  • Snijd de koek in 5 repen en halveer deze.