Ga terug
+ servings
Antilliaanse stoofpot helemaal vegan
Afdrukken

Antilliaanse Stoofpot

Porties 4

Ingrediënten

  • 3 grote paprika's (liefst 1 rode, 1 groene en 1 gele)
  • 1 potje ananasstukjes (uitlek gewicht-/-250 gram)
  • 2 grote uien
  • 100 gram gedroogde soja brokjes
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 blikje blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 4 teentjes knoflook
  • 125 gram cannellini bonen 
  • 1 handje (gezouten) cashewnoten (ter garnering)
  • 350 ml groentebouillon
  • olie
  • peper naar smaak

Instructies

  • Kook de sojabrokjes zo'n 20 minuten in de groentebouillon.
  • Snijd de paprika's in reepjes, schil de uien en hak deze in grove stukjes.
  • Bak de paprika's enkele minuten in olie en voeg dan alle overige ingrediënten toe met als laatste de gekookte sojabrokjes en de geperste knoflookteentjes. 
  • Wacht met het toevoegen van (al) het ananasvocht en kijk of de saus de gewenste dikte krijgt.
  • Laat het gerecht ongeveer 30 minuten op een laag pitje stoven. 
  • Op smaak brengen met verse peper, vergeet de cashewnoten er niet over te strooien.

Tip voor erbij

  • Dit stoofgerecht is erg lekker met rijst, bulgur of quinoa.