Ga terug
Groninger Chocolade Notenkoek zo maak je het.
Afdrukken

Groninger Notenkoek met Chocolade

Heerlijke notenkoek
Gang Dessert, Snack, Tussendoortje
Keuken streekgerecht
Trefwoord gronings, notenkoek
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Auteur Jubinka

Equipment

  • oven

Ingrediƫnten

  • 250 gram tarwebloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 snuf zout
  • 150 milliliter lauw 'melk'
  • 150 gram ongezouten studentenhaver
  • 50 gram pure chocoladebrokjes
  • 10 gram speculaas en koekkruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 140 graden. Meng het meel met de koekkruiden, suiker, bakpoeder, chocolade en het zout. Schenk de melk erbij en meng goed tot een kleverig deeg ontstaat Laat even rusten.
  • Vet de koekvorm in met wat boter of gebruik bakpapier. Leg in een vorm de helft van de noten op de bodem. Verdeel het beslag eroverheen. Leg bovenop de rest van de noten.
  • Bak de koek in ongeveer 75 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
    Eet smakelijk!