Ga terug
Schorseneren soep een heerlijke vegan soep.
Afdrukken

Schorsenerensoep

Vergeten groente testen
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Trefwoord schorseneren, soep, vergeten groenten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer
  • keukenhandschoenen

Ingrediënten

  • 500 gram schorseneren
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 liter groentebouillon 
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 bloemkool middelgroot
  • beetje olijfolie

Instructies

  • Schil de schorseneren met een dunschiller. Het topje en voetje snij je eraf.
  • Spoel ze goed af en borstel ze onder stromend water goed af. 
  • Zet een pan op met een klein beetje olijfolie. Doe de gesneden ui in de soeppan en fruit aan.
  • Snij de schorseneren in 1 a 1,5 cm stukjes en doe ze bij de ui in de pan. Even een minuutje aan fruiten.
  • Doe de groentebouillon erbij en breng aan de kook. 
  • Laat ze een half uur koken tot ze zacht zijn.
  • Haal van het vuur, de edelgistvlokken mogen erbij. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Doe de bloemkool in de soep, laat nog even 4-5 minuten koken. 
    Laat de staafmixer nog even ongeveer de helft van de bloemkool pureren.
  • Breng op smaak met eventueel wat peper. 
    Eet smakelijk!