Ga terug
+ servings
Vegan Chinese maïssoep zo maak je het.
Afdrukken

Chinese Maissoep Asian Green

Chinese smaken in een makkelijke soep
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Chinese
Trefwoord asian green, chinese maissoep, mais, maissoep, review, soep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2
calorieën 247kcal
Auteur Jubinka

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 1 eetlepel maïzena grote
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 2,5 cm gember vers, geraspt
  • 340 gram maïs uit blik, uitgelekt
  • 100 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • 1 eetlepel shaoxing rijstwijn, of droge sherry
  • 8 verse shiitakes in plakjes
  • 1 eetlepel tamari of zoutarme sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie geroosterd
  • 1 snuf zeezout
  • 1 snuf witte peper gemalen
  • 2 bosuien schoongemaakt en in dunne ringen

Instructies

  • Meng in een kleine kom de maizena met 2 eetlepels koud water tot een papje. Zet tot gebruik opzij
  • Verhit een wok op hoog vuur en schenk de koolzaad olie erin, Voeg de gember toe en roerbak een paar seconden. Voeg dan de mais, cherrytomaten, het bouillonpoeder en de rijstwijn of sherry toe, samen met 600 milliliter water. Breng het geheel aan de kook, voeg de verse shiitakes toe en laat alles 2 minuten koken.
  • Breng de soep op smaak met de tamari of lichte sojasaus, geroosterde-sesamolie en het zeezout en de gemalen witte peper. Voeg dan het maizenapapje al roerend toe, blijf roeren tot de soep gebonden is. Voeg tot slot de bosuien toe en roer de soep nog een laatste keer door.
  • Verdeel de soep over twee kommen
  • Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 247kcal | Carbohydrates: 329g | Protein: 68g | Fat: 10.5g