Ga terug
+ servings
vego cholade taart
Afdrukken

VEGO chocolade taart

RAW taart
Gang Dessert, Snack
Trefwoord chocolade, RAW, taart, VEGO
Voorbereidingstijd 0 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 8
Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 200 gram koekjes
  • 100 gram kokos geraspt
  • 80 gram boter gesmolten
  • snuf zout

laag 1 chocolade VEGO

  • 200 gram VEGO
  • 200 gram roomkaas
  • handje aardbeien

laag 3 slagroom laag

  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 200 gram roomkaas

Garnering

  • handje amandelen gehakt
  • 35 gram pure chocolade gesmolten

Instructies

  • Maak eerst van de koekjes kruimels. Dit kan je makkelijk doen met een staafmixer of met een keukenmachine. 
  • Schep de kokos door de kruimels en daarna mag ook de zout en de boter erdoor geschept worden.
  • Doe de mix in de vorm en duw goed aan met je siliconen spatel en daarna met een glas. Vergeet ook niet om randjes te doen. Nu mag je hem even in de koelkast zetten.

laag 1 VEGO chocoladelaag

  • De VEGO even loskloppen met een mixer. Daarna de roomkaas loskloppen. Dan mag de roomkaas bij de VEGO. Nog even goed mixen. Schep in de bodem en maak glad. 
  • Aan de buitenste rand plakjes aardbei leggen. 

Laag 2 slagroomlaag

  • Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Klop de roomkaas los. Weer samenvoegen en nog even mixen. Nu mag ook deze laag bovenop de chocolade, beetje glad strijken. 
  • De gehakte amandelen heb ik er vervolgens op gedaan en wat gesmolten chocolade eroverheen gedrizzeld. 
  • Laat een paar uur in de koelkast opstijven, het liefst een nacht.
    Eet smakelijk!