Ga terug
+ servings
Vegan omelet met pompoen een lekker recept.
Afdrukken

Vegan omelet met pompoen

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 omeletten

Ingrediënten

  • 120 gram kikkererwtenbloem dit is 1 mok
  • ½ theelepel baksoda of bakpoeder
  • ½ a 1 theelepel kurkuma
  • 240 ml water dit is 1 kop
  • 1 steel lente-ui, fijne reepjes
  • zwarte peper en zeezout naar eigen smaak
  • Optioneel 2 eetlepels glutenvrije edelgistvlokken (vegan kaasvervanger)

Voor de vulling

  • ¼ butternutpompoen
  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 rijpe avocado
  • 2 handenvol rucola
  • Optioneel harissa, gerookte-paprikapoeder, granaatappelpitjes

Instructies

  • Meng de droge ingrediënten in een kom: de kikkererwtenbloem, de baksoda (natriumbicarbonaat) of het bakpoeder, de kurkuma en peper en zout naar smaak. Voeg eventueel ook wat glutenvrije edelgistvlokken toe voor een hartige smaak.
  • Snijd de lente-ui fijn en voeg die toe aan het droge deeg samen met het water. Roer tot een dik deeg.
  • Verhit een pan met antiaanbaklaag en lepel de helft van het deeg in de pan. Vorm voor tot een ronde omelet. Verlaag het vuur naar medium en laat 4 à 5 minuten bakken aan de ene kant.
  • Verhit een pan met antiaanbaklaag en lepel de helft van het deeg in de pan. Vorm voor tot een ronde omelet. Verlaag het vuur naar medium en laat 4 à 5 minuten bakken aan de ene kant

Voor de vulling

  • Schil het stuk butternutpompoen en snijd het in kleine blokjes. Scheur de oesterzwammen in kleinere stukken. Bak de groenten in een 5-tal minuten gaar in een tweede pan.
  • Snijd de avocado in schijfjes en besprenkel eventueel met wat citroen- of limoensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Serveer de vegan omelet met gebakken pompoen en oesterzwam, schijfjes avocado en rucola of andere jonge sla.
  • Werk eventueel af met gerookte-paprikapoeder, granaatappelpitjes en een lepeltje harissa

Nutrition

Carbohydrates: 35.7g | Protein: 17g | Fat: 14.2g | Fiber: 16g | Calcium: 377mg