Ga terug
+ servings
Afdrukken

Bang Bang-salade met shiitakes

Verse aziatische salade met Bang Bang dressing
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Keuken aziatisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 100 gram glasnoedels doe-oen: gemaakt van munt-bonen
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 300 gram verse shiitakes steeltjes in stukjes en hoedjes in luciferreepjes
  • 1 snuf chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepel tamari of zoutarme lichte sojasaus
  • 1/2 komkommer in luciferreepjes
  • 1 grote wortel in luciferreepjes
  • 100 gram radijsjes in luciferreepjes
  • 2 grote bosui schoongemaakt en in luciferreepjes
  • 2 eetlepel sesamzaadjes voor garnering

voor de Bang Bang dressing

  • 2 eetlepel koolzaadolie
  • 2,5 centimeter verse gember fijn geraspt
  • 1 rode chilipeppertje zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel tahini
  • 1 theelepel pindakaas met stukjes
  • 1 eetlepel tamari of zoutarme lichte sojasaus
  • 2 eetlepel chinkiang zwarte rijstazijn

Instructies

  • Laat de glasnoedels 10 minuten in het water weken en daarna uitlekken
  • Verhit intussen een wok op hoog vuur tot het begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de shitakes en het vijfkruidenpoeder toe en hussel alles 2 seconden door elkaar Giet de tamari of lichte sojasaus erover en roerbak nog 1 minuut. Haal de wok van het vuur.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje, schroef het deksel erop en schud goed Zet opzij.
  • Voor het serveren schep de noedels op vier borden en verdeel de komkommer, wortel, radijsjes en bosui erover Voeg de shiitakes toe en schenk de dressing erover Garneer het geheel met de zwarte sesamzaadjes en serveer meteen, Schep alles door elkaar om er optimaal van te genieten.
  • Eet smakelijk!