Ga terug
–+ servings
vegan moussake een heerlijk recept.
Afdrukken

Vegan moussaka

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 750 gram aardappelschijfjes zelf maken of kant en klaar
  • 1 bakje vegan gehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 groot blik tomaten blokjes
  • 1/2 blik water Het lege blik van de tomatenblokjes vul ik met water
  • zout en peper naar smaak

Voor de bechamelsaus

  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 250 ml amandelmelk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 18 graden
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan 2 minuten.
  • Voeg het vegan gehakt en de tomatenpuree toe.
  • Voeg ook de kaneel en oregano toe en roer alles goed door. Laat twee minuten koken.
  • Doe dan de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus ca. 10 minuten sudderen.
  • Gril de schijfjes aubergine op de gril of in de grillpan. Heb je die niet, dan kan het ook in de koekenpan.
  • Vet de ovenschotel in met boter. Leg de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Leg hier overheen een deel van de gebakken aubergine. Doe daaroverheen de saus met het gehaktmengsel. Leg dan weer een laagje aardappelschijfjes erover, daarover heen weer de aubergine schijfjes en dan weer de saus erover. En tot slot doe je de vegan bechamelsaus er over.
  • Bak de vegan moussaka 30 minuten in de oven.

bechamelsaus

  • smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer met een garde door. laar een paar minuten sudderen, al roerend. Giet dan beetje bij beetje de amandelmelk erbij en roer met de garde door. Laat indikken tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.