Ga terug
–+ servings
Vegan baklava zo maak je het
Afdrukken

Vegan baklava

Gang Dessert
Porties 25 stukjes

Equipment

  • 1 ovenschaal van circa 25 x 35 cm
  • 1 bakkwast
  • 1 steelpannetje

Ingrediënten

  • 16 vellen filodeeg zo groot als de bakvorm
  • 200 ml water
  • 200 gram walnoten
  • 130 gram pistachenoten gepeld en ongezouten
  • 100 gram agave siroop
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 350 gram suiker
  • 175 gram boter

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje op het vuur
  • Leg twee vellen filodeeg onderop de schaal. Smeer deze in met gesmolten boter. Leg er dan weer twee vellen filodeeg overheen en smeer weer in met boter. Dit herhaal je nog twee keer. Dan heb je totaal 8 laagjes filodeeg.
  • Maal 100 gram van de pistachenoten en alle walnoten tot een heel fijn kruim. Voeg de kaneel en 50 gram suiker toe en roer het door elkaar. Verdeel de notenkruim over het filodeeg.
  • Herhaal het dan nog een keertje van de filodeeg vellen. Totaal weer acht laagjes.
  • Snijd voordat je de baklava in de oven doet alles in blokjes. vier rijen in de lengte en 5 in de breedte.
  • Bak de baklava circa 40 minuten in de oven. Snijd intussen repen van de citroenschil en doe deze, de suiker, Agave en het water in een pan. Breng het aan de kook en laat het op laag vuur 10-15 minuten zachtjes koken tot een stroperige siroop.
  • Haal het van het vuur en doe er een scheut oranjebloesem door en het sap van een halve citroen. Meng alles goed.
  • Als het klaar is giet je de siroop eroverheen. Laat het geheel goed afkoelen. Nog beter laat het een dag staan.
  • Hak de overige pistachenoten fijn en strooi ze over de baklava voor het serveren. En genieten maar ...