Ga terug
Afdrukken

Plaattaart met witlof

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg 6 plakjes bladerdeeg kan ook
  • 1 stronk witlof
  • 1 peer
  • 90 gram vegen geitenkaas
  • 1 beker crème fraîche
  • agave siroop naar smaak (schenkstroop kan ook)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier op de bakplaat en vouw de randjes om
  • Zet de bakplaat enkele minuten in de oven (terwijl deze aan het voorverwarmen is) zodat hij iets kan voorbakken.Hierdoor krijg je straks een lekkere gare bodem.
  • Haal de bakplaat na enkele minuten uit de oven en smeer de bodem in met crème fraîche.
  • Snij de witlof in 4 parten en haal de bittere kern eruit en verdeel het over het bladerdeeg.
  • Schil de peer in snijd in reepjes en verdeel het over het bladerdeeg.
  • Snij de vegan geitenkaas in blokjes en verdeel dit ook over het bladerdeeg.
  • Druppel de agave siroop of de stroop eroverheen.
  • Zet de plaattaart met witlof in de oven voor ongeveer 20 minuten tot hij goudbruin is.