Ga terug
+ servings
Buddha Bowl
Afdrukken

Buddha bowl

verse salade, lust voor het oog
Gang Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Porties 2
Auteur Jubinka

Equipment

  • magnetron of oven

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkoolrijst 2 minuten gekookt
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 zoete aardappel 8-10 minuten gepoft in de magnetron, huid eraf en in stukjes gesneden
  • 100 gram kerstomaatjes in kwarten gesneden
  • 100 gram edamameboontjes
  • 1/4 komkommer in de lengte in vieren, het waterige deel haal je eruit en in plakjes gesneden
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 eetlepel natuurazijn
  • 1/2 eetlepel rietsuiker
  • hummus ik heb 'zongedroogde tomaten' gebruikt
  • 1 bosuitje ter garnering

Instructies

  • Snij de radijs in dunne plakjes en doe ze in een kommetje met de azijn en het suiker. Laat staan tot je klaar bent om te serveren. 
  • Prik gaatjes in de zoet aardappel en leg in de magnetron voor 8-10 minuten.
  • Zet twee pannetjes met water op, kook de edamameboontjes en de bloemkoolrijst. De boontjes 6 minuten als ze uit de vriezer komen en de bloemkoolrijst 2 minuten.
  • Afgieten. De kerrie mag door de bloemkoolrijst heen.
  • Verdeel de bloemkoolrijst over twee kommen. Beleg met de zoete aardappel, tomaatjes, radijs, edamame, komkommer en bosui. 
  • Serveer met een flinke lepel hummus per persoon. 
    Eet smakelijk!