Ga terug
korean ketchup zelf maken
Afdrukken

Korean ketchup

Gang saus
Auteur Yvonne

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • zout
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel gochujangpasta (toko)
  • 1 ½ eetlepel bruine basterdsuiker

Instructies

  • Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met een snuf zout. Voeg na 1 minuut de rode peper en geperste knoflook toe.
  • Doe na weer 1 minuut de tomatenblokjes, tomatenpuree, gochujangpasta, kaneel, bruine basterdsuiker en 1 theelepelzout in de pan. Roer door. Laat ongeveer 30 minuten heel zachtjes pruttelen, tot de saus tot ketchup dikte is ingedikt.
  • Proef en breng eventueel op smaak met nog meer zout. Haal van de warmtebron en pureer met een staafmixer.
  • Laat afkoelen voor het serveren. Je kunt de ketchup tot een week in een luchtdicht bakje, flesje of potje in de koelkast bewaren.