Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de aardappelen en spoel ze af. Rasp ze zo klein mogelijk. En doe ze in een pan met een beetje olie of boter.
Snijd ondertussen de uien en voeg deze bij de aardappelrasp. Roer regelmatig om. laat dit ongeveer 8 minuten door bakken. Let op, laat het niet aanbranden. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe. Roer het geheel goed door tot dat het geslonken is. Voeg eventueel kruiden naar smaak toe en de maiszetmeel meng goed door elkaar en laat het even staan.
Snijd de tofu in kleine blokjes
Mix de tofublokjes in een kom, met de edelgistvlokken, sojasaus, zwarte zout, bakpoeder en de plantaardige room. Zelf heb ik het tot een gladde massa gemalen in de foodprocessor (hakstand).
Voeg de tofumix door de aardappel mix en roer alles goed door elkaar. Vul nu de bakvormpjes en zet het voor 30 a 40 minuten in de oven. Laat het dan een halfuurtje afkoelen voordat je het uit de vormpjes haalt.