Vegan mini-quiches met aardappel en spinazie

vegan mini quiches leuk om te maken en lekker om te eten.

Deze vegan mini-quiches, zijn echt super lekker en erg leuk om te maken. Ook leuk om samen met de kinderen te doen. En ze zijn echt lekker, had ik dat al gezegd?

Wij hebben ze gemaakt voor de lunch vandaag, maar maken ze ook regelmatig als voorgerecht of bijgerecht.

mini quiches helemaal vegan en lekker ...

Je kunt eindeloos variëren met de vegan mini-quiches. Je kunt de spinazie bijvoorbeeld vervangen door:

  • Zongedroogde tomaatjes
  • Courgette
  • Champignons
  • Wortel
  • Tomaten
  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Mais
  • Paprika

Kala namak?

In het recept zit zwart zout of wel kala namak, maar wat is dat precies? In dit artikel lees je er alles over: kala namak wat is het?

Vegan room

In dit recept maken we gebruik van vegan room. Je mag hiervoor ook vegan crème fraîche gebruiken. Er zijn verschillende soorten (merken). Het maakt niet uit of je een haver, rijst of … gebruikt. Welke jij het lekkerste vind. Zelf heb ik geen voorkeur, wel gebruik ik vaak een room, dan worden de vegan min quiches iets romiger en voller van structuur. Deze heb ik momenteel regelmatig in huis.

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel dit heerlijke recept gerust op social media met al je vrienden en familie.

vegan mini quiches leuk om te maken en lekker om te eten.
Afdrukken

Vegan mini-quiches

Gang Bijgerecht, lunch, voorgerecht
Porties 6 stuks
Auteur Yvonne

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 uien
  • 200 gram tofu
  • 60 ml plantaardige room
  • 25 gram maiszetmeel
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 0,5 theelepel zwart zout (kala namak)
  • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
  • olie of bakboter om in te baken
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en spoel ze af. Rasp ze zo klein mogelijk. En doe ze in een pan met een beetje olie of boter.
  • Snijd ondertussen de uien en voeg deze bij de aardappelrasp. Roer regelmatig om. laat dit ongeveer 8 minuten door bakken. Let op, laat het niet aanbranden. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe. Roer het geheel goed door tot dat het geslonken is. Voeg eventueel kruiden naar smaak toe en de maiszetmeel meng goed door elkaar en laat het even staan.
  • Snijd de tofu in kleine blokjes
  • Mix de tofublokjes in een kom, met de edelgistvlokken, sojasaus, zwarte zout, bakpoeder en de plantaardige room. Zelf heb ik het tot een gladde massa gemalen in de foodprocessor (hakstand).
  • Voeg de tofumix door de aardappel mix en roer alles goed door elkaar. Vul nu de bakvormpjes en zet het voor 30 a 40 minuten in de oven. Laat het dan een halfuurtje afkoelen voordat je het uit de vormpjes haalt.