Begin met water te koken. ruim voldoen zodat de aardappels goed onder water komen te staan.Schil ondertussen de aardappels, spoel ze af en doe ze in stukken in de pan en laat dit ongeveer 7 minuten door koken.
Was de bloemkool en selderij en dep deze weer droog. Snij de bloemkool in roosjes en snijd de selderij in stukjes. Pel en pers de knoflook. hak de peterselie fijn en zet even apart.
Verwarm in een grote soeppan ongeveer een eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg de ui en selderij toe, roer en bak zachtjes tot de uien doorschijnend zijn.
Meng de tijm, rozemarijn, knoflook, voedingsgist en de gesneden aardappelen erdoor. Voeg na ongeveer 5-7 minuten de bloemkoolroosjes en ongezoete melk toe. Dek af en kook tot de bloemkool zacht is.
Zet het vuur uit en meng tot het romig is met een staafmixer of gebruik een staande blender. Serveer met een snufje fijngehakte peterselie, peper en zout naar smaak. Je kunt het serveren met geroosterd (volkoren)brood