Ga terug
+ servings
Vegan goulashsoep zo lekker
Afdrukken

Vegan goulashsoep

Gang Bijgerecht, lunch, Soep, voorgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 225 gram knolselderij
  • 400 gram tomaten
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 500 ml water
  • 100 gram olie (of plantaardige boter)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1,5 theelepel rode wijnazijn
  • Zout en peper naar eigen smaak. Extra pittig? Doe er dan een halve rode peper in stukjes door
  • Vegan room of creme fraiche

Instructies

  • Pel en snijdt alle groenten in kleine stukjes.
  • Fruit de uien en voeg dan de gepelde knoflook toe.
  • Zet het vuur iets lager en voeg de paprika, knolselderij en alle kruiden eraan toe. Roer goed door en voeg dan de gesneden tomaten er aan toe. Laat het 5 minuten sudderen
  • Voeg het water toe. Zet het vuur weer wat hoger en breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuutjes pruttelen.
  • Voeg nog wat rode wijnazijn voordat je het serveert.
  • Serveer eventueel met fijngesneden peterselie of bieslook.