Vegan goulashsoep

Vegan goulashsoep

Vegan goulashsoep: Met dit koudere winterse weer is het heerlijk om verwarmende gerechten te eten. Zoals heerlijke stamp- en stoofpotten. En ook deze heerlijke soep is er daar eentje van.

Vegan goulashsoep … dit heb je nodig

  • 2 uien;
  • 1 rode paprika;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 225 gram knolselderij;
  • 100 gram olie (of plantaardige boter);
  • 400 gram tomaten;
  • 1 eetlepel paprikapoeder;
  • ¼ theelepel cayennepeper;
  • 500 ml water;
  • 1 eetlepel gedroogde oregano;
  • 1,5 theelepel rode wijnazijn;
  • Zout en peper naar eigen smaak. Extra pittig? Doe er dan een halve rode peper in stukjes door.
  • Vegan room of creme fraiche

Zo maak je deze heerlijke veganistische goulashsoep:

  1. Pel en snijdt alle groenten in kleine stukjes.
  2. Fruit de uien en voeg dan de gepelde knoflook toe.
  3. Zet het vuur iets lager en voeg de paprika, knolselderij en alle kruiden eraan toe. Roer goed door en voeg dan de gesneden tomaten er aan toe. Laat het 5 minuten sudderen
  4. Voeg het water toe. Zet het vuur weer wat hoger en breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuutjes pruttelen.
  5. Voeg nog wat rode wijnazijn voordat je het serveert.
  6. Serveer eventueel met fijngesneden peterselie of bieslook.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vegan goulashsoep zo lekker
Afdrukken

Vegan goulashsoep

Gang Bijgerecht, lunch, Soep, voorgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 225 gram knolselderij
  • 400 gram tomaten
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 500 ml water
  • 100 gram olie (of plantaardige boter)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1,5 theelepel rode wijnazijn
  • Zout en peper naar eigen smaak. Extra pittig? Doe er dan een halve rode peper in stukjes door
  • Vegan room of creme fraiche

Instructies

  • Pel en snijdt alle groenten in kleine stukjes.
  • Fruit de uien en voeg dan de gepelde knoflook toe.
  • Zet het vuur iets lager en voeg de paprika, knolselderij en alle kruiden eraan toe. Roer goed door en voeg dan de gesneden tomaten er aan toe. Laat het 5 minuten sudderen
  • Voeg het water toe. Zet het vuur weer wat hoger en breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuutjes pruttelen.
  • Voeg nog wat rode wijnazijn voordat je het serveert.
  • Serveer eventueel met fijngesneden peterselie of bieslook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating