Rainbow comfortbowl … kleur op je tafel

Rainbow comfortbowl - vegan soul food - plantaardig eten - plantaardige pasta

Wat een geweldig recept van Jason Tjon Affo van The Indigo kitchen! Tijdens een live workshop georganiseerd door Proveg en vanuit de mooie keuken-studio van Vegan Today heeft Jason dit gerecht stap voor stap gemaakt en gepresenteerd. De link naar de workshop volgt nog op Vegan Today. De Rainbow comfortbowlis een van de recepten uit het fantastische boek van Jason Vegan Soul Food. Deze kun je o.a. bestellen in de webshop van Vegan Today en op Bol.com.

Vegan today de vegan maaltijdbox

Iedere donderdag delen wij een recept van Vegan Today de vegan maaltijdbox van Nederland. Iedere weer hebben ze een nieuwe box met 3 heerlijke recepten. Je kunt een abonnement nemen, dan ben je er zeker van dat je iedere week deze lekkere box thuisbezorgd krijgt. Of je besteld los, wanneer het jouw uitkomt. En dan kun je ook nog eens kiezen of je een box voor 1 a 2 of 3 a 4 personen wil bestellen. Met de code uit de postcodeloterij agenda heb je maar liefst 20% korting.

Wat heb je nodig voor de Rainbow comfortbowl?

  • 200 gr bimi;
  • 100 gr sugarsnaps;
  • 200 gr rijstnoedels;
  • 1 rodekool;
  • 200 gr tempe;
  • 8 el ketjap manis;
  • 2 tl curry-madraspoeder;
  • 1 komkommer;
  • 2 tl kaneel;
  • 8 el sojasaus;
  • 2 tl gemberpoeder;
  • 1 limoen;
  • 2 tl paprikapoeder;
  • 2 wortels;
  • 6 cm gember;
  • 2 knoflook tenen;
  • 2 el sambal oelek;
  • 4 el sesamolie;
  • 2 el agavesiroop (of suiker);
  • 2 chili.

Wat is bimi?

Bimi, ook bekend als aspergebroccoli of babybroccoli. Bimi in Japan door de de Sakata Seed Company ontwikkeld. Door het kruisen van broccoli met kailan, twee variëteiten van Brassica oleracea (kool). Bimi is ook bekend onder de merknamen ’tenderstem’ en ‘broccolini’. Het is rijk aan vitaminen A en C, foliumzuur, calcium en kalium.

Rainbow comfortbowl … hoe maak je het?

  1. Snijd de wortel met een dunschiller in sliertjes. Doe in een kom met de helft van de sojasaus, sesamolie en azijn. Meng goed en laat 15 minuten marineren.​
  2. Snijd de rodekool in kwarten. Leg 2 kwarten van de rodekool in een pan en voeg zoveel water toe dat deze bedekt is. Breng aan het kook.​
  3. Kook tot het water een diep blauwpaarse kleur krijgt. Zet het vuur uit. Giet af en vang het vocht op in een kom.
  4. Week de glasnoedels 2-4 minuten in het warme rodekoolwater totdat ze blauw en zacht zijn. Week de sugarsnaps en de bimi tegelijkertijd.​
  5. Giet af en spoel de noedels af onder koud stromend water, laat uitlekken en zet apart.​
  6. Snijd de tempé in plakjes. Verhit op middelhoog vuur 0,5 centimeter olie in een diepe koekenpan. Bak de tempé in de olie tot deze goudbruin is. Schep de tempé uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Haal de overgebleven olie uit de pan. Doe de tempé terug in de pan en voeg de ketjap en specerijen toe. Bak 3 minuten al omscheppend op laag vuur of totdat de ketjap licht begint te karamelliseren.​
  7. Voor de saus: snijd de knoflook en de gember fijn, meng met de sesamolie, de sojasaus, sambal, sap van de limoen en siroop.​
  8. Snijd de komkommer in plakjes en de chili in ringen. Serveer de bowl met de noedels in het midden en de tempe, wortelslingertjes  en groente eromheen. Besprenkel met de saus. De paarsblauw noedels worden roze in contact met limoensap.​

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 722, Eiwit 12, Koolhydraten 48, Suiker 8, Vet 9, Verzadigd vet 2,  Natrium 160

Deze recepten komen ook uit Vegan Soul food

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *