HAVERMOUTPAP MET BESSEN

ecologische voetafdruk - vegan ontbijt - vegan recept

Dit is het recept tegen een ochtendhumeur. Dit is het favoriete recept van mijn vriend. Met een kom vol kleurexplosies begint hij vrolijk aan zijn dag. En het is echt zo ontzettend lekker, dat je het ’s avonds nog een keer als toetje wil eten. Maak dus zeker twee porties .. Dit HAVERMOUTPAP recept is van Jason van Vegan Soul Food.

Wat heb je nodig voor de HAVERMOUTPAP MET BESSEN:

voor 1-2 personen

  • 100 g pecannoten
  • 1 el agavesiroop
  • ¼ tl zout
  • 80 g havermout
  • 100 g bevroren bessen(zoals bramen,bosbessen of frambozen)
  • 300 ml plantaardige drink naar keuze
  • 1 el kokossuiker
  • ½ tl vanille-extract
  • ½ tl kaneel

Hoe maak je het ontbijtje … HAVERMOUTPAP MET BESSEN

  1. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Dit duurt 3-5 minuten. Schud regelmatig om.
  2. Voeg de agavesiroop en het zout aan de noten toe, roer door en warm 15 seconden mee. Haal de pan van het vuur. Laat de pecannoten afkoelen op een bord terwijl je de havermout maakt.
  3. Doe de havermout, bevroren bessen, plantaardige drink, kokossuiker, het vanille-extract en de kaneel in een pan en breng al roerend aan de kook.
  4. Zet het vuur lager en laat 8 minuten sudderen zonder deksel. Roer af en toe door. Garneer de pap met de pecannoten.

Tips om het ontbijt nog lekkerder te maken

Gebruik extra noten(pasta’s), zaden en fruit als garnering.

Om het extra speciaal te maken kun je de pap met eetbare bloemen garneren.

Dit recept komt uit het vegan kookboek Soul Food

vegan soul food - vegan kookboek - vegan recepten

Handig om te weten over vegan soul food …

  • Auteur: Jason Tjon Affo
  • Uitgever: Becht
  • EAN 9789023016519
  • Vegan soul food o.a. te koop bij Bol.com
  • Prijs 22,99

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *