Home Blog Vegan Sushi … REGENBOOGMAKI

Vegan Sushi … REGENBOOGMAKI

Geschreven door Vega Lifestyle
vegan sushi - vegan recept

Veel kleur en alleen maar plantaardige ingrediënten. Vanaf nu til jij sushi naar een heel ander niveau. De voorbereiding van deze sushi kan dan ook tijdrovend zijn, maar het resultaat is verbluffend!!

Wat het je nodig voor deze REGENBOOGMAKI?

Voor 42-50 stuks

voor de wortelen paprika

  • 1 grote winterwortel, geschild en in dunne reepjes
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl rijstazijn
  • ¼ tl zout
  • 1 tl sesamolie
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 2 paprika’s

voor de sushi

  • 500 g sushirijst
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 el suiker
  • ½ tl zout
  • 1 avocado, in reepjes gesneden
  • 1 komkommer, in reepjes gesneden
  • 6-7 norivellen

voor de kleuren

  • gochujang pasta – oranje
  • gemalen kurkuma – geel
  • matchapoeder – groen
  • blauw spirulinapoeder – blauw
  • acaibespoeder – paars
  • pitayapoeder – roze

lekker met

  • sojasaus
  • wasabi

Nodig: sushimatje

Vegan sushi zo maak je het:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de wortel met sojasaus, rijstazijn, zout, sesamolie, chilivlokken en knoflookpoeder en laat 30 minuten marineren.
  3. Verwarm de oven voor op de grillstand tot 220 °C. Leg de hele paprika’s op de bakplaat en zet deze onder de grill. Draai de paprika’s om als de bovenkant zwart wordt. Ga zo door tot de hele paprika geblakerd is.
  4. Doe de paprika’s in een kom en bedek met een deksel of folie. Wanneer ze na ongeveer 20 minuten zijn afgekoeld kun je gemakkelijk het velletje en de zaadjes verwijderen en de paprika in reepjes snijden.
  5. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Doe de rijst in een schaal en meng met een houten lepel de rijstazijn, suiker en het zout erdoor.
  6. Verdeel de rijst over bakjes en voeg aan elk bakje een kleurstof toe.
  7. Leg 1 norivel met de glimmende kant omlaag op een sushimatje. Bedek het vel met een gelijkmatige laag van de rijst en laat 2-3 centimeter van de onderkant leeg. Bouw de kleuren op als een regenboog.
  8. Leg 2 centimeter van de bovenkant de wortel, paprika, komkommer en avocado.
  9. Maak de onderkant van het norivel een beetje nat met water. Pak de bovenkant en rol het met het matje naar je toe. Probeer de rol zo strak mogelijk te maken. Leg de rol met de naad naar onderen.
  10. Snijd de rollen met een vlijmscherp nat mes in kleine rolletjes.Serveer met sojasaus en wasabi.

Dit is een recept uit het boek Vegan Soul Food.

vegan soul food - vegan kookboek - vegan recepten

Handig om te weten over vegan soul food …

  • Auteur: Jason Tjon Affo
  • Uitgever: Becht
  • EAN 9789023016519
  • Vegan soul food o.a. te koop bij Bol.com
  • Prijs 22,99

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

1 Reactie

Lactatiekundige Geerte vertelt … | Vega Lifestyle Magazine oktober 3, 2020 - 3:06 pm

[…] Vegan Sushi … REGENBOOGMAKI […]

Reply

Laat een berichtje achter