Fabels over nagels … Hoe zit het nu echt?

hand en nagelverzorging - fabels over nagels - nagels vijlen - nagelriemen

Er bestaan heel veel fabeltjes over de groei en het verzorgen van de nagels. Het is soms best lastig om te beoordelen welke nu wel of niet waar zijn. Tijd dus om ze een op een rijtje te zetten! De Fabels over nagels.

Witte plekjes in de nagels betekent een tekort aan kalk

hand en nagel verzorging - vegan nagelverzorging - fabels over nagels

Nee, een nagel bestaat maar voor 0,01 procent uit kalk (calcium) en zal dus nooit een kalktekort hebben. Maar wat zijn die witte plekjes dan wel? De nagel groeit binnen in de vinger. Als jij je vinger of hand stoot dan ontstaat er in de ontwikkeling van de nagel een litteken (bij een harde klap) of een luchtbel. De meeste witte plekjes zijn dus luchtbelletjes.

Melk drinken is goed voor de nagels

Eigenlijk hebben we het antwoord al gegeven. De nagel bevat erg weinig kalk. Melk dringen zou geen toegevoegde waarde hebben voor je nagels. Het leed dat melk heet

De nagels van alle vinger groeien even snel

Nee, dat klopt niet: de nagel van de middelvinger groeit het snelst en die van de duim het traagst. Dit verschilt ook nog weer per hand. De nagels van de meest gebruikte hand groeien sneller. Dit komt door de betere doorbloeding van de vingertoppen van deze hand. Vinger nagels groeien sneller dan de teennagels.

Vrouwen nagels groeien sneller dan de nagels van mannen

Helaas. De nagels van mannen groeien juist sneller. Dit is ook weer zo’n bekende Fabel over nagels

Nagel lakken is slecht voor de nagel

Ja en nee. Als je dag in dag uit nagellak op hebt, dan kunnen de nagels erg uitdrogen. Het is beter om je nagels minimaal een dag per week rust te geven. Een dagje geen nagellak, maar wel een goede verzorging.

Een schimmelnagel gaat vanzelf over

Was het maar waar. Schimmelnagels vergen heel veel verzorging, discipline en heel veel tijd wil je hier goed vanaf komen. Ook als de schimmel niet meer zichtbaar is, moet je de nagel nog een tijdje door behandelen.

Een schimmelnagel is niet besmettelijk

Nee, een schimmelnagel is juist zeer besmettelijk. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor ieder ander die met de nagel in contact komt. Gebruik voor de schimmelnagel aparte producten, en dus ook een aparte nagelvijl. Als je met dezelfde vijl (of andere producten) je andere nagels vijlt (verzorgd), kunnen deze ook worden besmet.

Nagelriemen kunnen gewoon worden teruggeduwd

Nee, doe dit niet. De kans is groot dat ze scheuren! Wat zijn nagelriemen en hoe kun je deze het beste verzorgen?

Het maakt niet uit wat voor soort nagelvijl je gebruikt

Het maakt wel uit wat voor soort nagelvijl je gebruikt. Een metalen nagelvijl is veel te grof voor de nagels. Een kartonnen nagelvijl is al een betere optie. Het beste kun je vijlen met de glazennagelvijl. Hiermee kun je niet verkeerd vijlen en is makkelijk schoon te houden. Zie ook ons artikel over nagelsvijlen. Nagels vijlen hoe doe je dat?

Gebruik na het verwijderen van kunstnagels zo snel mogelijk een verharder

Auw, dit advies wordt vaak gegeven. En meestal ook nog eens de sterke variant. Dit is echt geen goed idee. De nagel zelf is al erg dun. En als de kunstnagels verkeerd verwijderd zijn is de kans groot dat er een deel van de nagelplaat mee gekomen is. De stoffen die in een nagelverharder zitten zijn veel te agressief voor de dunne, kwetsbare nagel en doet zelfs (flink) pijn. Je kunt de nagel het beste herstellen, met een nagelolie. Zie ook ons artikel broze nagels, hier staat stap voor stap in hoe je dit het beste kunt doen en welke olie geschikt is. Beter kun je de nagels goed verzorgen met deze Nagelolie of deze hydrating nail gel (dit is mijn favoriet, om sowieso elke dag te gebruiken).

Kunstnagels zijn niet slecht voor je nagels

Ja en nee. Kunstnagels drogen je nagel heel erg uit. Wil je toch kunstnagels, bijvoorbeeld om van het nagelbijten af te komen? Zorg dan dat er op het moment van het aanbrengen van de kunstnagels geen wondjes bij de nagels (nagelriemen) zijn. Ook bij een schimmelnagel is het zeer onverstandig om kunstnagels te nemen. De schimmel gaat dan onder de kunstnagel broeien en ontsteken. Wil je echt graag kunstnagels, doe dit dan alleen op gezonde nagels en laat dit bij voorkeur bij een goed nagelsalon doen.

We hopen je zo wat meer antwoorden en oplossingen gegeven te hebben over deze Fabels over nagels.

Dit is ook leuk om te lezen:

Collega blogger Anja heeft een interessant artikel geschreven over ingegroeide nagels.

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

One thought on “Fabels over nagels … Hoe zit het nu echt?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *