Nagels vijlen hoe doe je dat?

nagels vijlen - vijlen - mooie nagels - beauty - nagelverzorging

Het vijlen van je nagels lijkt gemakkelijker dan het is. Om mij heen zie ik nog veel mensen lekker heen en weer (zagen) gaan met de nagelvijl. Ze maken zagende bewegingen. Stop!

Waarom mag je niet zagen met je vijl?

Door het verkeerd vijlen van de nagels, kunnen nagelproblemen ontstaan. Zoals brekende of scheurende nagels. Door te zagen ontstaan er veel druk op de nagelplaat. De nagelplaat bestaat uit drie lagen en die kunnen dan los raken van elkaar.

Nagels vijlen

nagel verzorging - nagel problemen - broze nagels

Tijdens het vijlen komen er kleine haakjes aan de nagel. Denk aan een stuk hout, wat je grof heen en weer vijlt. Hier zitten ook allemaal splinters aan. Dit gebeurd ook bij de nagel. En zo kun vuil, water et cetra zo de nagelplaat in. Gebruik je geen glazen nagelvijl dan is het belangrijk dat je met de fijne kant van de nagelvijl de nagel afsluit. De glazennagelvijl doet dit al automatisch.

Nagels niet knippen!

Het knippen van nagels staat gelijk aan splijtende nagels. De nagelplaat bestaat dus uit drie lagen. En op het moment dat jij de nagelknipper indrukt, komt er veel druk op deze lagen te staan. Hierdoor is de kans heel erg groot dat er een verticaal litteken in je nagelplaat ontstaat. Dit litteken is blijvend en krijg je niet meer weg. Ook kunnen de drie lagen van elkaar los laten en dan krijg je afgebrokkelde nagels. En ook hier blijft de nagel open staan voor water en vuil.

Litteken minder zichthaar

Als je het litteken eenmaal hebt, verdwijnt deze niet meer. Je kunt hem wel minder zichtbaar maken. Hiervoor kun je een glansvijl gebruiken. Bij de glans vijl van Herome gebruik je eerst de roze. Deze verwijderd een deel of geheel de hoornlaag (bovenste laag) van de nagelplaat. Deze vijl gebruik je echt op de nagelplaat zelf en ga je van links naar rechts (hiermee mag je wel heen en weer). En na de roze gebruik je de witte kant. Deze maakt de nagel egaal en verwijderd het nagelstof. En tot slot de grijze kant. Deze laat de nagel glanzen, door de natuurlijke olie in de nagel omhoog te halen.

Let op!

De roze kant mag je niet vaker dan 1x per maand gebruiken. Anders vijl je de nagel te dun. De witte en grijze kant, kun je wel vaker gebruiken. De blauwe mag je niet gebruiken voor de nagelplaat. Daar kun je een haakje aan je nagel mee weghalen indien nodig.

Vijlen doe je zo

nagals vijlen - tips om je nagels goed te vijlen

Het beste kun je, je nagels vijlen met een glazen nagelvijl. Een kartonnen nagelvijl mag ook een metalen niet. Deze is echt te hard voor de nagels en beschadig je ze alleen maar mee.

De nagel moet van buiten naar binnen geveild worden. Van links naar het midden en van rechts naar het midden. Hier gaat het bij de meeste mensen fout. Ze gaan van links naar rechts en het liefst ook weer terug. Je gaat dan zodra je voorbij het midden bent tegen de nagelrichting in. En dit veroorzaakt splijtende en scheurende nagels. Met een glazen nagelvijl heb je dit niet. Zodra je voorbij het midden vijlt, voelt dit niet prettig. Bij een kartonnen vijl zitten er vaak twee kanten aan. Een grove en een fijne kant. Met de grove kant vijl je de nagel kort, en met de fijne kant haal je de haakjes weg. Hierdoor sluit de nagel ook weer mooi en glad af. Bij een glazen nagelvijl is dit niet nodig.

Geschikte nagelvijlen

Als de nagels eenmaal goed geveild zijn, is het zaak om dit goed bij te houden. Het is aan te raden om de nagels twee tot drie keer in de week te vijlen. Dit hoeft niet lang te duren en kun je makkelijk tijdens je favoriete tv-programma doen. Iedere nagel hoeft maar drie keer geveild te worden. Door regelmatig te vijlen zal de nagel ook sterker worden.

Onze nagelvijl tips …

hand en nagel verzorging - vegan nagelverzorging - fabels over nagels

• Vijl de nagels altijd 1 kant op, naar het midden van de nagel, dus niet op en neer.
• Vijl nooit teveel van de zijkanten weg om te voorkomen dat nagels inscheuren.
• Gebruik altijd een vijl met een fijne structuur, deze sluit de drie nagelplaten waar een nagel uit bestaat goed af waardoor splijten wordt voorkomen. Een grove vijl veroorzaakt haakjes.
• Vijl nagels minstens 2 keer per week om de drie nagelplaten weer goed af te sluiten.
• Plaats de vijl in een hoek van 45 graden onder de nagel.

Dit is ook leuk om te lezen!

Vind je dit een goed artikel? Deel het dan op social media zodat je vrienden en familie ook hun voordeel hiermee kunnen doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.