Planten in huis voor je gezondheid?!

kamerplanten - planten in huis - planten goed vor je gezondheid

Niet alleen omdat ze super gezellig staan … Maar ook omdat ze nog eens heel erg goed zijn voor je gezondheid. Ze zijn goed voor je humeur, staan mooi in je interieur en zijn ook nog eens erg goed voor je algehele gezondheid.

Planten zijn echt ideaal om je huis gezelliger meet te maken en om lege ruimtes mee te vullen. Maak van een plant een echte eyecather. Heb je net als ik een mooie hoge ruimte in je huis. Dan is een mooie grote binnenplant geen slecht idee. En hoe groter het is of groeit. Hoe groter het een statement in je huis wordt.

planten in huis gezond

Dat planten goed zijn voor je gezondheid is misschien nog wel de beste rede om planten in huis te halen. Planten zorgen namelijk voor een betere luchtvochtigheid in huis en voor betere zuurstof. Planten zetten koolstofdioxide om in zuurstof. Als je snel bent afgeleid is het ook handig om planten op je werkplek te zetten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een plant je helpt langer gefocust te blijven.

Planten hebben ook een positief effect op je mentale gezondheid. Ze zorgen voor een betere gemoedstoestand. Dat komt doordat planten en de natuur in het algemeen een stress verminderen werking hebben.

kamerplanten in huis zuurstof

Planten ademen zelf ook en op die manier zetten ze koolstofdioxide om in zuurstof. Ze halen giftige stoffen uit de lucht. En zorgen voor een betere luchtvochtigheid.

Onze huizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd en daardoor hebben we meer last van droge lucht en minder zuurstof in onze kamers. Ongezonde lucht in ons huis kan leiden tot klachten. hoofdpijn, slaapklachten, maar ook bij astma kan het fijn zijn als planten de lucht zuiveren. En juist omdat we steeds meer in onze huizen (thuis werken) zijn is het belangrijk om hier bij stil te staan.

Elke kamerplant produceert zuurstof door het omzetten van koolstofdioxide in zuurstof. Alleen niet elke kamerplant heeft een lucht zuiverende werking. Er is een groep planten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat zij bijdragen aan een schonere lucht in huis. De planten nemen via hen bladeren de schadelijke stoffen op uit de lucht en worden vervolgens door de plant afgebroken.

Haal buiten binnen … met planten

Creëer je eigen gezellige binnentuin door meerdere planten bij elkaar te zetten. Dit kun je doen door ze op een bankje, op een tafeltje te zetten of gewoon op de grond. Je kunt verschillende maten potjes gebruiken. Je kunt er voor kiezen om alles in dezelfde kleur (tint) te houden. Of juist helemaal het tegenovergestelde, zo kan het ook super leuk zijn om verschillende kleuren en formaten potten te gebruiken. Tijdens onze zoektocht naar mooie potten en vazen kwamen wij o.a. terecht bij de webshop van Parelmoervaas.

Bloemen

Planten zijn een handige en mooie perfecte accessoire voor in huis. Toch zijn ze meestal vooral heel erg groen. Om het interieur met wat meer kleur op te vrolijken gebruiken wij o.a. kunstbloemen. De kunstbloemen van tegenwoordig zijn haast niet meer te onderscheiden van echte bloemen. Onze tinten in huis zijn grijs, roze en paars. Grijs is de hoofdtint en met roze en paarse accessoires geven we meer kleur aan het geheel. Bij Parelmoervaas hebben we een super gave hoge roze vaas gescoord. We hebben hierin van alles geprobeerd een mooie plant erin. En nu met bloemen erin, deze kun je makkelijk vervangen voor iets anders, zodat je regelmatig een andere look hebt. Zo willen we er voor de paasdagen de paastakken in decoreren.

Op de site van Elsa kun je leuke tips vinden om een wildboeket te plukken.

Cheryl heeft een mooi overzicht geschreven over niet giftige kamerplanten voor katten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

5 thoughts on “Planten in huis voor je gezondheid?!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *