Creëer je eigen plekje deel 2

Vegan muurverf - vegan verf - vegan lifestyle

Creëer je eigen plekje

Laatst vertelde ik al dat ik de keuken helemaal en dan ook echt helemaal heb aangepakt. Ik heb de keuken een mooie make-over gegeven. Dat was en een goede stap in de juiste richting om van ons huis, mijn huis te maken. En zo mijn eigen veilige plekje te creëren. Uiteraard was het na de keuken nog niet klaar. Ook twee muurtjes moesten eraan gaan geloven en met wat accessoires kleed ik het huis lekker warm aan. Had ik even geluk dat ik in het tuincentrum bij mijn ouders in de buurt tegen een super vet gave klok aanliep. Ik zag het paarse muurtje met de klok al helemaal voor me….

Waarom een eigen plekje creëren zo belangrijk is, na een scheiding

Na ruim 18 jaar samen geweest te zijn en drie prachtige kinderen hebben mijn man en ik ruim vijf maanden gelden besloten zonder elkaar verder te gaan. Scheiden betekend psychologisch dat je je identiteit opnieuw moet vormgeven. Dat doe je o.a. door je huis in te richten met je eigen spullen, de muren een nieuw kleurtje te geven en andere gordijnen uit te zoeken. Onderschat niet hoe belangrijk dit is. Daarmee druk je niet alleen een stempel op je inrichting, je geeft ook uitdrukking aan wie je bent. Dat versterkt het gevoel van zelfregie.

Muurtje verven

Buiten is het nat en druilerig, een goed moment om de muurtjes te gaan verven dus. En de komende maanden kan het qua weer nog alle kanten op. Met dit natte en koude weer zijn wij lekker knus binnen. En als eigentijdse en zelfstandige vrouw wil je dan natuurlijk niets liever dan dat jouw huis en kozijnen er dan ook pico bello uitzien. Zelf ben ik begonnen met een muurtje schilderen, sauzen. Juist omdat het buiten zo vies nat was en niet echt aangenaam om te zijn, had ik er extra veel zin in om de warmte in huis te halen. Al hardlopend ging in naar de bouwmarkt bij mij in de buurt, daar heb ik verschillende kleuren kaarten opgehaald en die tegen de muur gehouden. Eigenlijk zie je dan nog niets. Het beste is om ongeveer een kleuren kaart in A4 formaat tegen de muur te houden. Dan kan je goed zien wat de kleur op de muur doet. Want soms haalt het bijvoorbeeld heel veel warmte uit je huis, of juist heel veel ligt. Maar ik zag al snel welke kleur het moest gaan worden. Een mooie warme paars tint.

Goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is al het halve werk. Zodra je weet welke kleur je wil, dan kan je aan de slag met de voorbereidingen. Wat heb je allemaal nodig?

Materialen voordat je kan beginnen met verven?

Afplak tape (of je moet wel heel strak kunnen verven);

Ontvetter voor de muur

Wat heb je nodig om te verven?

Vegan (muur)verf

Roller(s)

Kwasten (niet van haren)

Nicotine,geel van het koken, roet, waterkringen op de muur en/of plafond?

Zo veel mogelijk reinigen met een ontvetter.

Muren of plafond verven

Zo veel mogelijk stof langs de randen en plinten verwijderen met een handstoffertje. Daarna voorstrijken. Vervolgens een muurverf aanbrengen in 2 lagen.

Zo werk je het makkelijkst, en wordt de muurverf het beste verdeeld.

Werk altijd van links naar rechts, en van boven naar beneden. Deel de muur op in denkbeeldige vlakken van ongeveer

een meter. Plaats de roller in het midden van het vlak, en rol twee banen horizontaal onder elkaar.

Begin vervolgens de verf te verdelen in het vlak totdat overal evenveel verf zit.

Milieu bewust

Ook tijdens het verven en het opknappen van het huis hou ik graag rekening met de diertjes en het milieu.. Daarom kies ik voor een vegan muurverf. Bij kwarts & co hebben verschillende kleuren.

En vergeeft niet voor je aan de slag gaat de radio lekker hard aan te zetten!


3 thoughts on “Creëer je eigen plekje deel 2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *