Vegan high tea bij Tea Time

vegan high tea - vegan uiteten - vegan eten

Vegan high tea bij Tea Time

Tea Time opende haar deuren op 5 mei 1996. Tea Time is in 1996 gestart in Zuidwolde (Drenthe) en zitten sinds april 2012 in een mooi landgoed in Echten. Ze zitten nu in een statige villa uit 1914, ooit gebouwd voor de adellijke familie Van Holthe tot Echten.

Gezellig met een vegan groep

Samen met een groep vegans (17) zijn we hier heen gegaan voor een heerlijke vegan high tea.
Bij aankomst viel de mooie entourage ons al op, de villa ziet er prachtig uit. Qua aankleding is de villa volledig in de Engelse stijl ingericht.Het is een authentiek Engelse tea room zo is het personeel gekleed in Engelse stijl. Ook de menu kaart is zo veel mogelijk gebaseerd op de Engelse gerechten. Door de uitstraling waan je je echt in een Engelse tea room.

Thee

Er werden eerst allemaal potten met zeer sterke zwarte thee op tafel gezet. Sterke zwarte thee is ook weer typisch Engels. De meeste van ons vonden dit niet echt heel erg lekker. Daarna mochten we verschillende smaken thee bestellen van de lijst. Er waren ongeveer 10 verschillende soorten thee, waaruit we konden kiezen.

Voorgerechtje

We kregen een heerlijk voorgerechtje van champignons op een bedje van rucola. Dit was erg lekker, en helaas zo op.

Vegan High Tea

Na het voorgerecht was het eindelijk zover de high tea gerechten werden binnengebracht. We konden bijna niet wachten om aan te vallen. Er kwamen zes etagères binnen met allemaal lekkers erop en er werden nog bordjes met sandwiches bij geserveerd. Het zag er allemaal heerlijk uit, wat wel heel erg jammer was.. Er waren 10 glaasjes met een mangomousse bij geserveerd, niet voor iedereen dus. Toen wij hier naar vroegen, kregen we als antwoord, dat het moeilijk te maken is en dat er daarom maar 10 waren. Dat was wel jammer dus. Verder was er van alles ruim voldoende en hebben we heerlijk gegeten. De etagères bestond uit drie lagen, onderop lagen verschillende soorten sandwiches. Op de middelste laag lagen de scones, twee verschillende soorten. Bij de scones waren ook drie soorten jam geserveerd. En op de bovenste laag lagen koekjes, cakejes helaas niet zoveel… Het is de bedoeling dat je met hartig begint en dan steeds iets zoeter, van onder naar boven beginnen dus.

De prijs van de vegan High tea

De prijs voor de vegan high tea was €24,50 (wij hadden het nog voor € 22,- omdat wij vorig jaar gereserveerd hadden). Ook de € 22 vond ik (en meerdere van ons groepje) aan de hoge kant voor wat je krijgt.

Reserveren
Ook als je samen met een vriendin gaat is het verstandig om te reserveren, het is er erg druk. Vegan is ook verstandig om dit van te voren door te geven.
Handig om te weten

Tea Time
Ruinerweg 4
7932 PD Echten

T: 0528-371051
E: info@teatime.nl
Website: www.teatime.nl

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *