Plant als medicijn

plant als medicijn hoe werken verse kruiden

Plant als medicijn: Buiten vind je allerlei planten om je eigen medicijnen te maken, van wondspray van duizendblad tot tincturen van eik of kastanje voor het versterken van je aderen.

Plant als medicijn, wat vinden wij ervan?

Toen ik het persbericht van dit boek in mijn mailbox kreeg, sprak de titel mij meteen aan. De kaft zelf vind ik niet heel spectaculair. Al jaren ben ik bezig met diverse kruiden en onkruid uit de tuin te gebruiken voor het eten of voor in de thee. Vriendinnen noemen mij wel eens de kruidenheks. Sinds twee jaar heb ik met veel liefde een paar brandnetels in mijn tuin staan. Tot nu toe maak ik er alleen thee mee. En met het zevenblad heb ik ook meerdere lekkere gerechten gemaakt. Zeven keer de lekkerste recepten met zevenblad . Door het boek ontdekte ik dat ik nog veel meer gezonds in de tuin heb staan. Kruiden heb ik altijd al interessant gevonden en deze interesse wordt steeds groter. Dit boek is een perfecte basis om mijn kennis uit te halen.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld in bijvoorbeeld immuunsysteem opbouwen, natuurlijke antibiotica, wondje etc. En per plant is een pagina met wat het voor je lichaam doet, welk deel van de plant je kunt gebruiken en waarvoor. Het is een fijn overzichtelijk boek.

Leoniek Bontje, auteur van de bestseller Wildplukken, richt zich na haar opleiding tot kruidenkundige vooral op de geneeskrachtige werking van planten. Ze laat in Plant als medicijn zien hoe gemakkelijk je je eigen geneesmiddelen van planten maakt. Voor elk lichaamssysteem, zoals het zenuwstelsel en de spijsvertering, beschrijft Leoniek de meest gebruikte planten en de manier waarop ze kunnen worden ingezet.

Handig om te weten over Plant als medicijn :

  • Uitgever: Terra
  • EAN: 9789089898142
  • Plant als medicijn ook te koop bij bol.com

Ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.