Afvallen, het blijft lastig

afvallen - afslanken - paar kilootjes minder

Met het nieuwe jaar in zicht vliegen de goede voornemens je weer om de oren. Eentje die altijd hoog scoort is afvallen. Ook tegen de zomer hoor je mensen vaak zeggen, er kunnen wel een paar kilootjes af. Maar hoe doe je dat dan?

Je probeert van alles toch lukt het niet …

Je doet het allemaal, letten op wat je eet, meer bewegen, geen of weinig alcohol drinken. Maar toch blijven gaan die kilo’s er niet af. Misschien staan deze obstakels ook jou in de weg.

Zorg dat het afvallen geen straf voor je is. Maar maak het vooral leuk voor jezelf.

Beweging

Extra beweging is heel belangrijk als je wil afvallen. Vaak hoor ik iemand zeggen ja ik loop een extra rondje natuurlijk is dit beter dan niets. Maar verwacht hier niet veel van, op het gebied van afvallen. Je moet intensief bewegen om kilo’s kwijt te raken. Enkele voorbeelden van sporten die veel vet verbranden zijn: Hardlopen, squats , lopen,fietsen,zwemmen en interval trainingen. 

Afvallen het blijft lastig

Door oefeningen te doen met gewichten blijft je lichaam nog uren na vet verbranden.

Als je echt wil afvallen minimaal 3x per week een uur.

Laat die zweet druppels maar komen. Afwisseling in sport zorgt ook dat het leuk blijft. Durf jezelf steeds uit te dagen. Ga steeds net dat ene stapje verder. De volgende dag geen spierpijn, dan heb je het niet goed gedaan.

Weet wat je eet

In veel producten zitten verborgen suikers. Eigenlijk kun je er vanuit gaan dat in alles wat voorverpakt is verborgen suikers zitten. Juist de suikers in drinken komen extra binnen. Vloeibaar snoep … Je hersenen registreren dit niet en geven je dus geen vol gevoel en je neemt hier dus al snel te veel van. Het beste drankje is water of thee zonder suiker.

Water

Vocht is belangrijk voor ons lichaam. Water is een goede en gezonde dorstlesser. Er zitten geen suikers in, eigenlijk zit er niets in water. Hierdoor is het super gezond voor je lichaam. Het voert je afvalstoffen af, zorg voor vocht in je lichaam (spieren, cellen, organen en bloed). Bij een tekort aan vocht krijgen je hersenen gelijk een seintje, je krijgt hoofdpijn en dorst bijvoorbeeld.

In frisdranken, sappen en limonade zitten heel veel verborgen suikers. En vaak ook nog andere stoffen die je liever niet (te veel) binnen krijgt. Denk hierbij aan kleurstoffen, geurstoffen, aspartaam etc..

Lees hier alles over water: Water, wat is het precies?

Te weinig slaap

Inmiddels weten we dat slaap veel belangrijker voor ons is, dan in eerste instantie gedacht werd. Als je te weinig slaapt doet dit iets met je hormoonhuishouding. Hierdoor heb je overdag veel meer trek in zoet dan normaal.

Rosa heeft nog hardlooptips

Heb jij nog tips om af te vallen?

6 thoughts on “Afvallen, het blijft lastig

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *