Mascara do’s en dont’s … wat doe jij goed?

vegan mascara - hoe krijg je het beste resultaat met mascara

Mascara is de nummer 1 meest gebruikte make-up. Bijna iedereen die mascara gebruikt of wil gaan gebruiken heeft wel eens geworsteld met de vraag: Welke mascara moet ik kopen om langere of vollere wimpers te krijgen, hoe breng ik mascara perfect aan? Er zijn dan ook heel veel do’s en dont’s voor het gebruik van mascara en wij zetten ze graag voor je op een rijtje …

Mascara do’s en dont’s … De dont’s ….

Gebruik geen mascara die geen plop geluid maakt

Gebruik geen mascara meer die geen plop geluid maakt bij het openmaken ervan. Je weet wel, als jij je mascara openmaakt en vlak voordat jij je borsteltje er helemaal uit hebt hoor je een plop. Hoor je deze niet meer? Gebruik je mascara dan niet meer. Het is dan oud en erg uitgedroogd. En dit smeert niet meer mooi uit op je wimpers.

Met het borsteltje in de mascara tube pompen

Haal je mascara nooit door een pompbeging uit de flacon. Pompen is het heen en weer bewegen van je borsteltje in je flacon. Meestal doet men dit om meer product aan het borsteltje te krijgen. Alleen hierdoor komt er veel lucht in je mascara. En lucht droog de mascara weer uit en droge mascara smeert niet mooi meer uit op de wimpers.

Leen je oog make-up nooit uit

Leen je mascara niet uit, om ooginfecties te voorkomen. Elke keer dat jij je mascara gebruikt komen er bacteriën van je wimpers op het borsteltje. En als je vriendin of iemand anders je mascara gebruikt gebeurd er precies hetzelfde. Ook tweedehands make-up kopen is af te raden.

Mascara is 3 maanden houdbaar

Oogmake-upproducten hebben een houdbaarheidsdatum. Zo moet je mascara’s na opening vaak niet langer gebruiken dan 3 maanden. Elke keer dat jij je mascara gebruikt komen er bacteriën van je wimpers op. Het borsteltje met bacteriën stop je dan weer terug in de huls, waar het gaat broeien. Daarom wordt er aangeraden om niet langer dan drie maanden met je mascara te doen, en daarna een nieuwe te kopen. Dit voorkomt ook vervelende oogontstekingen.

Doe geen water bij de mascara

Vaak wordt er water op het borsteltje gedaan om droge mascara weer nieuw leven in te blazen. Na 3 maanden zitten er te veel bacteriën in je flacon. En meestal wordt de mascara er ook niet beter van. Droge mascara smeert niet mooi over je wimpers en klontert erg aan je wimpers met lelijke spinnenpootjes als gevolg.

Nooit je wimpers krullen als je al mascara opgebracht hebt

Het is echt af te raden om je wimpers te krullen met de wimperkrultang als je al mascara aangebracht hebt. Hierdoor kunnen de wimpers beschadigd raken en zelfs afbreken. Wat doet een wimperkrultang?

Slaap nooit met make-up

Te veel en te lang make-up dragen is niet goed voor je wimpers en zeker ook niet voor je huid. Verwijder je make-up daarom altijd voor je gaat slapen. Verzorg je huid met een lekkere nachtcrème. Als je wel gaat slapen met mascara en je wrijft de volgende dag in je ogen … is de kans groot dat je wimpers (deels) afbreken.

Mascara do’s en dont’s… De do’s

Mascara zigzaggend aanbrengen

Door je mascara zigzaggend aan te brengen verdeel je het product veel mooier en beter door je wimper haren. Als je het in een rechte lijn doet, krijg je meer opeenhoping van het product. Door te zigzaggen verdeel je het product heel mooi en de wimperhaartjes worden zo ook mooi verdeeld over het ooglid. Hierdoor creëer je gelijk meer volume.

Je mond een klein beetje open tijdens het aanbrengen van de mascara

Bijna iedereen doet dit al automatisch de mond een (een beetje) open. Op deze manier ontspannen je ogen en is knipperen een stuk lastiger. En zo knoei je ook niet zo snel. Handig toch!

Gooi je oude mascara borsteltjes niet weg

Ze zijn super handig om te gebruiken. Als je mascara droog is, op is of de 3 maanden zijn voorbij. Spoel dan je mascara borsteltje goed schoon. Je kunt hem gebruiken om je wenkbrauwen goed in model te kammen. Een mascara borsteltje is ook handig om je wimpers mee te borstelen als je klontjes op je wimpers hebt. Borsteltje na gebruik weer schoon maken.

Verwijden je mascara iedere avond voor het slapen gaan met …

Dat het belangrijk is om je mascara iedere avond te verwijden heb je kunnen lezen bij de dont’s. Hoe verwijder je mascara nu het beste? Met een specials oog make-up reiniger of met een baby olie. Doe dit op een watje en veeg van buiten naar binnen je oogmake-up van je ogen.

Waarom niet alle mascara vegan is

In veel mascara zit bijenwas en sommige soorten bevatten guanine, een glansmiddel dat wordt verkregen uit vissenschubben.

Enkele vegan mascara tips:

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

2 thoughts on “Mascara do’s en dont’s … wat doe jij goed?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *