Wat is droogshampoo, wat kun je er allemaal mee?

droogshampoo - wat doet een droogshampoo - hoe gebruik je een droogshampoo? - vegan droogshampoo

Een droogshampoo is een erg mooi en bijzonder product, mits je het goed gebruikt. De shampoo is namelijk een soort poeder die je natuurlijke talg van het haar absorbeert. De droogshampoo maakt vooral de haaraanzet frisser en het geeft zelfs volume en textuur aan je haar.

Wat is droogshampoo nu precies?

Een droogshampoo is een witte, gekleurde of transparante poeder in een bus. Je kunt het vergelijken met haarlak of een spuitbus deodorant bijvoorbeeld. Alleen komt er een heel ander soort product uit. Het doel van de shampoo is in de meeste gevallen om vet haar ‘schoon’ te laten lijken. Je schoon te laten lijken, want het is alleen maar optisch bedrog. Je haren worden er niet schoon van, maar lijken wel schoon. Het is dan ook geen vervanger van een gewone shampoo. Het is handig voor een dag als je haast hebt of omdat je meer volume wil. Het is wel aan te raden om ’s avonds of de volgende dag alsnog je haar echt te wassen. De droogshampoos van de laatste jaren zijn niet meer alleen om vet haar te verdoezelen. Denk aan volume geven, je haar een frisse geur geven o.a.

Hoe werkt droogshampoo?

De poeder van de droogshampoo die vrijkomt absorbeert het vet/de oliën van de haarwortels. Het lijkt hierdoor net alsof je haar schoon is en je voorkomt dat je haar als sliertjes langs je gezicht vallen. Tijdens het aanbrengen zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden:

Gebruik droogshampoo op droog haar

De shampoo werkt alleen maar op droog haar. Op nat haar werkt het niet en er ontstaan ook allemaal harde stukjes (klontjes) en dat zit er niet zo fris uit. Precies het tegenovergestelde dus van wat jij wilt bereiken.

Gebruik droogshampoo van een afstand

Het beste resultaat krijg je als je de droogshampoo van een afstand in het haar spuit of sprayt. De poeder verspreid zich op deze manier beter over en in het haar. Houd ongeveer 30 cm afstaand aan.

Witte waas voorkomen

Bij donker haar zie je sneller een witte waas dat ontstaat door de poeder in de shampoo. Een witte waas kun je op verschillende manieren voorkomen.

  • Door altijd van onderaf op de haarwortels te sprayen. Als je direct van bovenaf op het haar spuit zie je duidelijk de waas, terwijl je haar eroverheen valt als je van onderaf sprayt.
  • Spuit minimaal 30 cm afstand. Hierdoor voorkom je (deels) dat er een witte waas in het haar ontstaat

Toch een witte waas? Zo verhelp je het …

  • Borstel ja haren goed, zo verspreid je de poeder
  • Föhnen je haar korte tijd op een koude stand

Neem je tijd om de droog shampoo aan te brengen

Breng de droog shampoo in etappes aan. Het is hierbij belangrijk om pluk voor pluk te werken. Til je haar bij de scheiding op en spray de droogshampoo bij de haarwortels. Vervolgens til je de pluk ernaast op. Dit mag gerust een paar cm van de vorige pluk. En spray bij deze pluk ook weer wat droogshampoo. Je kunt dit aan beide kanten van de pluk sprayen. En zo ga je je hele hoofd bij langs. Kijk tussen door regelmatig of het goed is. Je kunt wel bij sprayen, maar het lastig weer verwijderen. Dus doe het echt in stapjes

Bij droogshampoo geldt namelijk de regel less is more, want als je te veel gebruikt kan je haar er alsnog vies uitzien. Borstel altijd nog even het haar door om de eventuele witte waas te laten verdwijnen.

Waar kun je droogshampoo voor gebruiken?

Een droogshampoo kun je op verschillende manieren gebruiken. Zoals al eerder gezegd, is het vooral om vet haar minder vet en dus schoon te laten lijken. Ook is een droogshampoo erg geschikt om even snel je haar op te frissen en een lekkere geur te geven. Daarnaast is het ook een perfecte basis om je haar te touperen. Het getoupeerd haar blijft door de droogshampoo namelijk veel beter zitten en heb je veel meer grip het haar. Meer volume ook zonder touperen.

Volume met een droogshampoo krijg je zo

Breng de droogshampoo aan op de haar aanzet. Dit maak je haar niet alleen lekker fris en fruitig. Het geeft je haar ook meer volume.

Enkele vegan droogshampoos

Dit is ook leuk om te lezen:

4 thoughts on “Wat is droogshampoo, wat kun je er allemaal mee?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *