Zoete aardappel chips maken

zoete aardappelchips - vegan chips

Groente chips vind ik zelf erg lekker. Vooral rode biet en zoete aardappel, zijn hier favoriet. Soms koop ik een zak groentechips bij de AH of andere winkel. De kids vinden het zelf maken veel leuker en lekkerder. Soms maken we verschillende, maar deze keer maakte we alleen van zoete aardappel.

knapperig

Hoe krijg je de groenten chips lekker knapperig? Dat komt omdat we de groenten dun snijden, met een kaasschaaf of snijmachine. Ik heb een snijmachine (raspt) en daar snij ik mooie dunne plakjes mee.

Zoete aardappelchips ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijf of kokos olie
  • kruiden of zout (meestal paprika kruiden of Italiaanse kruiden), maar ook regelmatig ook gewoon puur.

Zoete aardappelchips hoe maak je ze?

  1. Verwarm de oven op 100 graden. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de zoete aardappel in dunne plakjes. Zelf doe ik dit met een rasp, of een kaasschaaf. En heel soms met een klein mesje, maar dan krijg je iets dikkere plakjes. En het s juist de bedoeling dat ze zo dun mogelijk zijn, dan worden ze juist zo lekker knapperig
  3. Doe de zoete aardappel chips in een grote bak en giet hier de olijfolie bij. Hussel door elkaar en maak af met een snufje zout.
  4. Doe de zoete aardappelchips in een kom, met olijfolie en de kruiden of zout, meng dan alles goed door elkaar. En leg ze dan plakje voor plakje op de bakplaat.
  5. Wanneer de chips knapperig en mooi goudbruin van kleur zijn, haal je uit de oven. Laat ze even afkoelen en serveer met een lekkere dip.

Mexicaanse maïssoep helemaal vegan….

Romige Wortelsoep met een vleugje Sinaasappel

Vegan Tiramisu

One thought on “Zoete aardappel chips maken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *