Home Blog Thuis activiteiten nu je binnen zit …

Thuis activiteiten nu je binnen zit …

Geschreven door Vega Lifestyle
thuis zitten - corona - zorg dat je je niet verveeld binnen

12 tips zodat je je niet snel hoeft te vervelen

Om de curve te onderbreken en het coronavirus zo snel mogelijk in te dammen is het beter als we allemaal thuis blijven. Veel bedrijven zijn dicht en/of de medewerkers werken vanuit huis. Voor de ene persoon een droomscenario om eindelijk dat boek uit te lezen, voor de ander is het de grootste nachtmerrie. Wij geven je graag wat leuke tips zodat je niet hoeft te gaan vervelen.

De masterchef ben jezelf …

Vegan curry - veganistische curry - vegatarische curry - curry

Nu heb je geen excuus meer om geen uren in de keuken te staan. De meeste recepten op onze site zijn niet zo moeilijk of lastig te maken. Toch hebben we er wel een paar, die iets langer duren. En hoe leuk is het om nu eens een lastiger recept uit te proberen. Of ga de strijd (niet echt natuurlijk) met elkaar aan en maak samen de lekkerste tapas hapjes.

Tips voor bij de tapas:

Indoor picknick

Thuis picknicken even een totaal andere sfeer. Leuk op de kamer van de kinderen of juist op zolder of toch misschien de garage? Als het weer het toelaat kun je ook lekker picknicken in de tuin natuurlijk. Bereid een mand of tas met lekkere hapjes en drankjes voor en sla je kleedje uit op de vloer daar waar je wilt gaan picknicken. Wedden dat de kinderen dit helemaal leuk vinden. Even iets anders dan eten aan tafel. En als je het nog spectaculairder wil maken, sla dan een tentje op af maak samen met de kinderen een tent van stoelen en lakens bijvoorbeeld.

Sporten in en om huis

Hoe blijf je fit, nu je niet naar de sportschool kunt. Misschien heb je meer vrijheid, als je niet thuis hoeft te werken … Je kinderen moet helpen bij het schoolwerk en … En onze leefruimte is ingeperkt. En ja we willen wel fit blijven natuurlijk. Er zijn verschillende You Tube kanalen die je helpen met oefeningen of challenges. Nu heb je ook meer tijd voor yoga oefeningen te doen of even helemaal zen door te mediteren. Veel apps worden momenteel gratis aangeboden.

Haal meer uit jezelf en volg een online cursus

Zin om af en toe serieus bezig te zijn? Dan is een online cursus nu echt iets voor jou. Misschien omdat je een vervolg cursus wil op wat je al doet of misschien wil je wel een carrièreswitch maken. Wist je dat acht gerenommeerde universiteiten hun cursussen nu gratis aanbieden?!

Zing samen met je familie of vrienden … online karaoke

Tja of mijn vrienden hier heel blij van gaan worden weet ik niet (lees: ik zing vals). Maar leuk en gezellig is het wel. Online kun je dit bijvoorbeeld doen met facetime. Met de kids of je partner thuis kun je gewoon samen zingen. Karaokesets.

Cocktail party

Maak je eigen lekkere cocktails dit kan samen met de kinderen. Er zijn genoeg mogelijkheden zonder alcohol. Vind je het toch echt tijd worden om je eigen Margarita, Mojitto of … te maken? Alleen of via facetime, of video bellen samen met een vriendin. Zoek dan online naar lekkere recepten en creëer thuis eigen cocktail bar!

Ruim je huis op

Geen zin om je huis grondig op te ruimen? Zoek dan op Netflix of You Tube naar Marie Kondo. En in no time heb jij zin om je hele huis op te ruimen en uit te mesten. Succes gegarandeerd. Opruimen volgens het Marie Kondo systeem

Foto’s uitzoeken en inplakken

Heb jij nog ouderwetse foto’s? Tover ze dan nu te voorschijn en plak ze in de fotoalbums. Of maak er een mooi collage mee in een foto lijst. Heb je de foto’s alleen maar digitaal? Dan is het nu tijd om ze eens uit te gaan zoeken en online een mooi foto album of albums te gaan maken. Hoe leuk is het om ze er regelmatig (een paar keer per jaar) bij te pakken en even stil te staan bij al die mooie herinneringen die je gemaakt hebt.

Film tijd

Gordijnen dicht, lekkers erbij en film kijken maar. Lekker met z’n allen film kijken op klaarlichte dag. De kids hier vinden het geweldig. Maak eerst zelf chips met ze en iets anders lekkers. Of doe het tegen 16.00 of iets later en maak er dan allemaal lekkere tapas hapje bij.

Huis opnieuw inrichten

Nu ja zo thuis zit merk je misschien wel dat je uitgekeken bent op je inrichting. Geef je huis een metamorfose! Tijd voor verandering. Misschien heb je nog kleurtjes verf in huis, anders is het nog mogelijk om deze in huis te halen. En dan een mooi nieuw kleurtje op de muur. Pimp je meubels, of scoor online nieuwe leuke meubels of items.

Tuin aanpakken

Je moet dan wil in huis blijven … Je mag zeker nog wel je tuin in. Een goed moment dus om je tuin alvast op te ruimen en misschien wel dingen te veranderen . Maak de tuin lente en zomerproof alvast.

Beauty moment speciaal voor jou

En wat dacht je van een relax momentje in de badkamer. Huid reinigingen, peeling, maskertje op en dan lekker in bad. Daarna je lichaam insmeren met een huidolie of bodylotion en je gezicht met een dag of nachtverzorgingen. Als het avond is kaarsjes aan in de badkamer en even helemaal zen …

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

16 Reacties

HippeShops maart 22, 2020 - 10:50 am

Wat een rare wereld zijn we de laatste weken in beland. Deze tips kunnen we allemaal goed gebruiken. Stay home, be safe xxx

Reply
Vega Lifestyle maart 22, 2020 - 1:25 pm

Het is inderdaad zo raar allemaal …

Reply
Georgina Lifestyle maart 22, 2020 - 11:02 am

Leuke tips! Online karaoke lijkt me grappig en picknicken in huis overigens ook :-). Ik houd mij bezig met opruimen en wil nog een keer mijn kledingkast uitruimen.. Maar eerlijk gezegd heb ik in huis genoeg te doen. Doordeweeks werk ik overdag (thuis) de avonden deed ik al niet veel, dus doordeweeks hoef ik mij niet te vervelen. De weekenden daarentegen.. Maar genoeg te doen hoor: wat ik zojuist aangaf zoals opruimen, huishouden (doe ik sowieso in het weekend), maar verder vermaak ik mij met Netflix, lezen en blogggen.

Reply
Vega Lifestyle maart 22, 2020 - 1:22 pm

Dank je. Haha ja dat Karaoke hebben we hier met elkaar gedaan, was echt leuk. En picknicken in huis werd hier ook goed ontvangen. Ik werk sowieso bijna altijd vanuit huis. En opruimen is niet helemaal mijn ding, maar nu vind ik het juist erg leuk en zeker als ik dan weer even naar Marie Kondo kijk …

Reply
Joyce - SomedayTodayNL maart 22, 2020 - 12:20 pm

Ik ben inderdaad ook maar aan de slag gegaan met veel van dit lijstje. Maar indoor picknicken stond er nog niet op, gaan we doen!

Reply
Vega Lifestyle maart 22, 2020 - 1:17 pm

Hier werd dat erg goed ontvangen, vooral op de kamer van de jongste vond hij erg leuk.

Reply
Henk maart 22, 2020 - 12:38 pm

Podieve van alles is dat je meer tijd krijgt voor jezelf, en voor de dingen waar je anders nooit een aan toe komt. Leuk geschreven blog

Reply
Vega Lifestyle maart 22, 2020 - 1:16 pm

Ja dat is wel fijn. Al merk ik ook dat sommige ouders het een stuk drukken hebben gekregen. Huiswerk van de kinderen, zelf moeten werken en dan nog huishouden erbij.

Reply
Alexandra maart 22, 2020 - 1:43 pm

Ik doe al een aantal tips uit je lijst. Maar sommige dingen zijn in je uppie minder gezellig. Karaoke is wel een goeie, niemand hier om te klagen over mijn zangkunsten.

Reply
Vega Lifestyle maart 22, 2020 - 1:52 pm

Ja klopt sommige zijn alleen minder leuk. Misschien via video bellen nog weer een idee. Oh dat is handig als niemand je hoort zingen (in mijn geval in ieder geval wel).

Reply
Sandra maart 22, 2020 - 9:05 pm

Leuk lijstje! Hier wat opruimen, wat meer tijd maken om te koken en fenieten van het mooie weer!

Reply
Vega Lifestyle maart 23, 2020 - 11:05 am

Ja opruimen is hier ook aan de orde en handig, want alles steeds overzichtelijker. Ja het mooie weer is ook fijn. Geniet ik van als ik met de hondjes loop.

Reply
nicole orriens maart 23, 2020 - 6:56 am

Er is echt genoeg te doen thuis inderdaad. Het is alleen de kunst om even je draai te vinden. Het is natuurlijk best een grote overgang voor veel mensen.

Reply
Neeltje maart 23, 2020 - 8:16 am

Ik vond thuis sporten nooit zo fijn, maar nu wel! Je moet gewoon even een ritme en oefeningen vinden die je makkelijk thuis kunt doen 🙂

Reply
Vega Lifestyle maart 23, 2020 - 11:04 am

Het is inderdaad even je draai erin vinden. Zelf vind ik het heerlijk en ideaal.

Reply
FABY vegan nagellak ken jij deze al? | Vega Lifestyle Magazine april 4, 2020 - 2:37 pm

[…] Thuis activiteiten nu je binnen zit i.v.m corona … […]

Reply

Laat een berichtje achter