PASEN KLEURT PAARS … auberginerolletjes met

aubergine - vegan recepten
Aubergine is dé grote paasfavoriet! Vezelrijk, veelzijdig en vooral… waanzinnig lekker
Hij heeft geweldige culinaire kwaliteiten, wordt geroemd én geliefd in de vegan 
keuken. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt: er is niks ingewikkelds aan:
aubergine. Organiseer jij deze Pasen de brunch of ‘t diner?

Deze paarse allemansvriend is dé favoriet op de paastafel!
Mogen we even opscheppen? Wist je dat er maar weinig groenten (officieel is het een
vrucht) zo veelzijdig zijn als deze pure zonaanbidder. Grillen, bakken, koken, pureren of
vullen – hij houdt ervan! En: geen moussaka of ratatouille zonder aubergine. Deze paarse topgroente komt bovendien helemaal tot z’n recht in lasagne en stoofpotjes. Het vruchtvlees wordt dan super zacht en neemt de smaak van de andere ingrediënten op. Dus pan op het vuur en stoven maar die aubergine! Aldus aubergine.nl

Bij Vegalifestyle zijn we ook dol op aubergine en is zeker een onmisbare groente in de vegan keuken. Op onze site hebben we dan ook diverse recepten met aubergine staan, zoals: vegan aubergine rolletjes, vegan “haring”salade en gegrilde groenten.

We delen nu graag onze vegan auberginerolletjes met zoeteaardappel en kaas met jullie.

Vegan auberginerolletjes met zoete aardappel dit heb je nodig voor 12 rolletjes

350 gr zoete aardappel

1 tl tijm

130 gr kaas (wij gebruikten Bedda, je kan iedere vegan kaas naar keuze gebruiken)

1 ui

¼ rode paprika

¼ groene paprika

1 a 2 teentjes knoflook

3 grote aubergines

3 el bloem

1 tl paprikapoeder

halve tl zwarte peper (of meer naar smaak)

halve tl kerrie

water of olie

boter

12 snoeptomaten

peterselie

Vegan auberginerolletjes met zoete aardappel en kaas, hoe maak je het?

Was de zoete aardappels en rol ze in aluminiumfolie. En bak deze in de ove op 180°C en pof in 15 tot 20 minuten gaar, pel de schil er dan af en pureer het.

 Als je geen geraspte kaas gekocht hebt, rasp de kaas, snijd de ui, paprika’s en tijm en voeg aan de puree van de aardappels toe. Doe er zout en peper en geperste knoflook bij en roer alles even goed door elkaar.

Snijd de aubergine in de lengte in ten minste 12 plakken van een halve cm dikte. Meng de bloem met de kruiden en verdeel dit over de aubergineplakken. Leg de plakken aubergine in de grillpan en laat aan beide zijden grillen tot de plakken mooie bruine strepen hebben, maar niet te gaar zijn. Laat wat afkoelen. Schep op elke plak een schepje aardappelmengsel en rol op. Leg de rolletjes op een mooi bord, leg de plakjes tomaat er op. Strooi er voor het serveren gesneden peterselie over.

Dit is een super gerecht op je paastafel (of voor bij de tapas of …).

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *