Corona … tips voor thuis onderwijs

corona scholen dicht - kind niet naar school - thuis les geven

Het is het gesprek van de dag en dat zal het nog wel even blijven; het coronavirus zet de wereld op z’n kop.
Heel Nederland is aan het hamsteren geslagen, gaan de scholen nu wel of niet dicht? Soms zitten er nog maar 6 kinderen in de klas, omdat de anderen allemaal lichte verschijnselen hebben. Of omdat ouders hen liever thuis houden. Alles ligt stil en veel is al dicht en er gaat nog veel meer sluiten. En ja de kans dat we komende week te horen krijgen dat alle scholen dicht gaan zit er dik in.

Hoe begeleid ik mijn kind als de scholen dicht zijn of omdat ze niet naar school kunnen?

Peuters en kleuters

Peuters en kleuters: veel spelen, gezelschapsspelletjes doen, (voor)lezen, kleien, iets lekkers bakken en uw kind laten helpen, tellen, rijmen, liedjes zingen.

Groep 3 en 4

lezen, lezen, lezen! Lees zelf voor, laat uw kind lezen. Koop leuke tijdschriften, haal leuke boeken in huis. Online kun je spelletjes vinden gericht op rekenen en taal die aansluiten bij de leeftijd.

Groep 5 t/m groep 8

Ook hier blijft lezen erg belangrijk. Samen lezen, zelf lezen. Zorg ook hier voor uitdagende boeken. Er zijn verschillende leuke tijdschriften voor deze leeftijden

Lees en voorlees tips

  • Zorg er voor dat je boeken in huis hebt die je kind leuk vind. Ze hoeven niet perse een boek te lezen, strips, tijdschriften of de krant mag ook. Lezen is lezen.
  • Als je voor leest kun je af en toe even terug vragen. Bijvoorbeeld, wie had de rode schoenen aan? Dit stimuleert het begrijpend lezen o.a.
  • Wat onze kinderen erg leuk vinden is om zelf voor te lezen. Ga er lekker voor zitten en laat je lekker voorlezen. Of om en om lezen.
  • Onze kinderboeken tips/reviews

Luisterboeken

De online bibliotheek heeft nu gratis extra luisterboeken online gezet! Hoe leuk is dat?!

Naar buiten

Laat de kinderen ook regelmatig even buiten spelen, rennen, springen etc.. Goed om de energie kwijt te raken en zuurstof in de hersenen. Er zijn buiten ook genoeg leuke activiteiten te bedenken. Weet jezelf zo niets leuk te bedenken of wil je eens wat anders, hier staan leuke natuur tips

Gezelschapsspellen

Samen gezelschapsspellen doen, dit stimuleert verschillende dingen en het versterkt ook nog eens de band met je kind(eren)

Samen koken

Koken en bakken behoren tot het rekenen en inzicht. En kinderen vinden het ook nog eens super leuk ook om te helpen in de keuken. Zoek samen een lekker recept uit, of bij jonge kinderen maak samen een lekker soep. Laat het kind dan de ingrediënten bij elkaar zoeken. Bijvoorbeeld twee uien een aardappel, tien tomaten. Ga je een lekkere taart bakken, laat het kind dan alles in de kom doen en afwegen.

Creatief …

Kinderen zijn graag lekker creatief. Verven, tekenen, kleuren, lekker kliederen met zand etc..

De scholen (overheid) gaan vast ook nog met heel veel goede tips en tricks komen. Zeker nu er al zoveel kinderen thuis blijven en de kans aanwezig is dat de scholen dicht gaan.

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *