Vegan haring salade maak je zo …

Vegan haring salade recept - vegan salade - vegan recepten - paasbrunch - vegan kerst - vegan kerst - tapas

Vegan haring salade: Aubergine is een vrij veelzijdige groenten soort. Toch had ik me nooit bedacht dat je er heel makkelijk vis mee kunt vervangen. Tot wij op een mooie zomerse dag een overtocht maakten naar Helsinki. Voor ontbijt serveerden ze diverse vegan gerechten waaronder een overheerlijke vegan haring salade. Eenmaal thuis heb ik dit recept naar mijn eigen smaak en creativiteit omgezet en uitgeprobeerd. Het resultaat mocht er zijn. En wat ik een mooie bijkomstigheid vind is dat,  dit recept is zeer simpel en snel klaar is!

Wat heb je nodig voor deze overheerlijke Vegan haring salade?

  • 1 aubergine
  • Sap van 1 limoen
  • Keltisch zeezout naar smaak
  • Een flinke lepel chiazaad of vegan kaviaar (ja dat bestaat echt)
  • Veganaise
  • 240 ml koudgeperste zonnebloemolie
  • 110 ml bio sojamelk
  • 2 tl appelazijn of citroensap

Let op: volgorde en temperatuur van ingrediënten is belangrijk voor deze Vegan haring salade!

Hoe maak je deze heerlijke salade?

  1. Snijd de aubergine in kleinere partjes en bak deze gaar in een beetje bio kokosolie.
  2. Plaats de gebakken aubergine in een glazen schaal
  3. Voeg  het zout toe en de limoensap meng alles goed door elkaar.
  4. Laat het goed afkoelen.
  5. Ondertussen kun je veganaise maken.
  6. Sojamelk en olie moeten beide zelfde temperatuur hebben. Sojamelk heeft de beste consistentie en bij de juiste volgorde lukt de veganaise binnen een paar seconden. In een blender: Giet de sojamelk, zout en azijn als eerste in de blender en laat deze langzaam draaien.
  7. Voeg rustig de olie erbij. Binnen een aantal seconden zal de mengsel geëmulgeerd zijn. Voor een dikkere versie voeg iets meer olie bij.
  8. Doe alle ingrediënten  (van de veganaise) in een kom of beker, alles even goed door elkaar husselen.
  9. Dan alles met de staafmixer goed mixen tot je de juiste consistentie bereikt.
  10. Meng de chiazaad in de veganaise en laat even staan zodat de zaadjes wat geleiachtig worden. Als je de vegan kaviaar gebruikt hoef je niet te wachten.
  11. Als de aubergine voldoende is afgekoeld, roer dan de veganaise erdoor.
  12. Eventueel kun je nog zout, limoen of azijn toevoegen voor een iets sterkere smaak, vergeet niet alles dan nogmaals goed door te roeren.
  13. Garneer tip: strooi nori vlokjes en sesamzaad erover.

Deze vegan haring salade is erg lekker met broodjes met verse kruidenboter of pesto bijvoorbeeld. Of bij een tapas tafel, dan zijn deze Stokbroodjes met vegan kaas, rode bietjes en blauwebes er ook erg lekker bij.

Deel dit heerlijke recept gerust met je vrienden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *