Home Blog Gevulde champignons met paardenbloem

Gevulde champignons met paardenbloem

Geschreven door Gastbloggers eenmalige gastblogger
Gevulde champignons met paardenbloem - recept - vegan recept - Vega lifestyle Magazine - vegan tijdschrift

Gevulde champignons met paardenbloem

Een van mijn favoriete dingen aan het leven in een bos is de overvloed aan eetbare wilde planten in mijn tuin.
Zo gebruik ik vaak paardenbloemblad in mijn recepten. Vooral de jonge blaadjes die super sappig en zoet zijn geven nét dat extra smaakje aan het eten. En ze zijn ook nog eens heel gezond.

Wat heb je nodig:

  • 4-6 grotere kastanje champignons
  • een paar theelepels ketjap manis
  • 1-2 tl kokosolie
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 verpakking groene asperge
  • keltisch zeezout naar smaak
  • snufje thijm en oregano
  • 3-4 tl sesamzaad
  • 3-4 tl zonnebloemzaad
  • beetje water
  • gekiemde zonnebloemzaadjes voor garnering
  • paardenbloemblad,
  • rucola
  • avocado

Hoe maak je het klaar:

1. Haal de steeltjes uit de champignons en marinier ze in ketjap manis
2. Bak de champignons van beide kanten in een beetje kokosolie.
3. Maak ondertussen de broccoli schoon, snijd deze in roosjes en stoom gaar in een laagje water.
4) Snijd de pootjes van de champignons, courgette en asperges in stukjes. Haal de champignons uit de pan. Roerbak de groente beetgaar in de rest van de marinade en olie.
5. Ondertussen mix je in een blender de zaadjes, zout en kruiden. Voeg een beetje water eraan toe zodat je een iets dikkere en gladder mengsel hebt.
6. Snijd de avocado zonder schil in stukjes, was het paardenbloemblad en rucola en meng ze met avocado.

Leg de salade op de boren… En voeg de gestoomde broccoli en roerbakgroente eraan bij.
Vul de gebakken champignons met de mix van zaadjes en leg deze op de salade. Garneer met gekiemde zaadjes.

Dit recept is bedacht door Nika Keilani

You may also like

Laat een berichtje achter